eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Charles Leclerc, a Ferrari monacói versenyzője a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság austini futamán, az Egyesült Államok Nagydíján a Circuit of The Americas versenypályán 2023. október 22-én.
Nyitókép: MTI/AP/Eric Gay

Leclerc az élen, Ricciardo szállította a másik meglepetést - rajtsorrend

Charles Leclerc, a Ferrari monacói versenyzője nyerte a Forma-1-es Mexikói Nagydíj szombati időmérő edzését, így a vasárnapi futamon ő rajtolhat majd az első helyről.

A 26 éves pilótának ez az idei negyedik és pályafutása 22. pole pozíciója.

Leclerc mellől csapattársa, a spanyol Carlos Saint Jr. startolhat, míg a harmadik rajtkocka az immár háromszoros világbajnok Max Verstappené, a Red Bull holland versenyzőjéé lett. A hazai közönség előtt szereplő Sergio Pérez a másik Red Bullban az ötödik pozícióból vághat majd neki a viadalnak.

A sérülés miatt több futamot is kihagyó és a múlt hétvégi Egyesült Államok Nagydíján visszatérő ausztrál Daniel Ricciardo meglepetésre negyedik lett az Alpha Taurival, míg a hétszeres vb-győztes Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzője hatodikként végzett az időmérő edzésen.

A 71 körös Mexikói Nagydíj vasárnap magyar idő szerint 21 órakor kezdődik.

A teljes rajtsorrend

1. sor:

Charles Leclerc (monacói, Ferrari)

Carlos Sainz Jr. (spanyol, Ferrari)

2. sor:

Max Verstappen (holland, Red Bull)

Daniel Ricciardo (ausztrál, Alpha Tauri)

3. sor:

Sergio Pérez (mexikói, Red Bull)

Lewis Hamilton (brit, Mercedes)

4. sor:

Oscar Piastri (ausztrál, McLaren)

George Russell (brit, Mercedes)

5. sor:

Valtteri Bottas (finn, Alfa Romeo)

Csou Kuan-jü (kínai, Alfa Romeo)

6. sor:

Pierre Gasly (francia, Alpine)

Nico Hülkenberg (német, Haas)

7. sor:

Fernando Alonso (spanyol, Aston Martin)

Alexander Albon (thaiföldi, Williams)

8. sor:

Esteban Ocon (francia, Alpine)

Kevin Magnussen (dán, Haas)

9. sor:

Lance Stroll (kanadai, Aston Martin)

Lando Norris (brit, McLaren)

10. sor:

Logan Sargeant (amerikai, Williams)

Cunoda Juki (japán, Alpha Tauri)

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×