eur:
393.14
usd:
363.63
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Az argentin Lionel Messi szabadrúgásra készül a katari labdarúgó-világbajnokság második fordulójában, a C csoportban játszott Argentína-Mexikó mérkőzésen a Loszaíli Nemzeti Stadionban 2022. november 26-án.
Nyitókép: MTI/AP/Jorge Saenz

Nyilvános a FIFA-lista, ők versengenek az év legjobbja címéért

Nyilvánosságra hozta csütörtökön a 2023 legjobbja elismerésre eséllyel pályázókat a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA), a férfi jelöltek között pedig a világbajnok argentin Lionel Messi mellett a francia válogatott és a Paris Saint-Germain világsztárja, Kylian Mbappé, valamint a Manchester Cityvel triplázó norvég Erling Haaland is szerepel.

A 12 játékost tartalmazó névsorban szerepel többek között még a Bajnokok Ligája döntőjében győztes gólt szerző Rodri, a Manchester City spanyol középpályása, valamint a Napoli bajnoki címében főszerepet vállaló nigériai Victor Osimhen és georgiai Hvicsa Hvarackelia is. Az edzők ötfős listáján ott van a Manchester Cityt irányító Josep Guardiola, illetve a Napolival 33 év szünet után újra olasz bajnoki címet nyerő Luciano Spalletti.

A legjobb női futballista díjára a 16 jelölt közül eséllyel pályázik az aranylabdás Aitana Bonmatí, valamint a hozzá hasonlóan spanyol válogatott és friss világbajnok Jenni Hermoso.

A legszebb gólért járó Puskás-díj jelöltjeinek listáját jövő csütörtökön hozza majd nyilvánosságra a FIFA.

A női edzőknél a férfiakhoz hasonlóan öt jelölt közül kerül majd ki a győztes, s mindkét nemnél a kapusokra is külön lehet voksolni, emellett egy szurkolói díj is gazdára talál.

A szavazásban hagyományosan a válogatottak csapatkapitányai és szövetségi kapitányai, valamint újságírók vesznek részt, a szurkolók pedig október 6-ig szavazhatnak a FIFA honlapján.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×