eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Keleti Ágnes ötszörös olimpiai bajnok tornász, a Nemzet Sportolója budapesti otthonában 2023. szeptember 7-én. A 102 éves olimpikont ezen a napon abból az alakalomból köszöntötték, hogy ő lett a legmagasabb kort megélt olimpiai bajnok a világon.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Keleti Ágnes világrekorder lett

Péntektől Keleti Ágnes a legmagasabb kort megélt olimpiai bajnok a világon, egyben a harmadik legidősebb élő olimpikon.

Az 1921. január 9-én született ötszörös olimpiai bajnok Keleti Ágnes, a Nemzet Sportolója, a vízilabdázó Tarics Sándor 2016. május 21-én bekövetkezett halála óta a legidősebb élő magyar olimpiai bajnok, péntektől pedig a legmagasabb kort megélt olimpiai bajnok a világon, ugyanis Tarics 102 évet és 241 napot élt, ezt haladta túl a legeredményesebb magyar tornász.

A nem mindennapi "mérföldkő átlépése" alkalmából csütörtök délután otthonában köszöntötte Keleti Ágnest Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár, illetve Wladár Sándor és Deutsch Tamás, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) alelnökei. Az ünnepségen ott volt Keleti egykori klubja, az UTE (az Újpesti Dózsa elődje és utódja) képviseletében Juhász Judit, a torna szakosztály igazgatója, Tibolya Péter elnökségi tag és Tahon Róbert jogi igazgató. Megjelent továbbá Jusztin Ádám, a Makkabi VAC elnöke, a Makkabi Europe sportigazgatója.

"Ági néni egy élő példakép, egy ikon. Óriási örömöt szerzett sportolóként a sikereivel, és most, 102 évesen is világcsúcsra képes, amire nem sokan.

Ezért vagyunk itt, ezért köszönjük őt" - mondta Schmidt Ádám.

Budapest, 2023. szeptember 7.
Keleti Ágnes ötszörös olimpiai bajnok tornászt, a Nemzet Sportolóját budapesti otthonában köszönti Tahon Róbert, az UTE jogi igazgatója abból az alakalomból, hogy a 102 éves olimpikon lett a legmagasabb kort megélt olimpiai bajnok a világon 2023. szeptember 7-én.
MTI/Balogh Zoltán
Keleti Ágnes ötszörös olimpiai bajnok tornászt, a Nemzet Sportolóját budapesti otthonában köszönti Tahon Róbert, az UTE jogi igazgatója. MTI/Balogh Zoltán
Budapest, 2023. szeptember 7.
Keleti Ágnes ötszörös olimpiai bajnok tornászt, a Nemzet Sportolóját budapesti otthonában köszönti Deutsch Tamás, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) alelnöke abból az alakalomból, hogy a 102 éves olimpikon lett a legmagasabb kort megélt olimpiai bajnok a világon 2023. szeptember 7-én.
MTI/Balogh Zoltán
Keleti Ágnes ötszörös olimpiai bajnok tornászt, a Nemzet Sportolóját budapesti otthonában köszönti Deutsch Tamás, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) alelnöke. MTI/Balogh Zoltán

Keleti Ágnes hangsúlyozta, továbbra is minden nap tornázik, sok gyümölcsöt és csokoládét eszik, szemüveg nélkül nézi a tornaközvetítéseket a világhálón, és kritikusan szemléli a gyakorlatokat.

A legmagasabb kort megélt olimpikon, vagyis olimpiai résztvevő egyébként az 1948-as ötkarikás játékokon szerepelt uruguayi vitorlásversenyző, Félix Sienra, aki 107 éves és 9 napos korában hunyt el.

Címlapról ajánljuk
24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

Az Egészséges utcák program célja a fővárosiak életminőségének javítása, a gyalogos és a kerékpáros közlekedés fejlesztése, a gépjárműforgalom csillapítása, valamint az akadálymentesítés. Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke az InfoRádióban elmondta: szeptemberben derül ki, hogy mely kerületek kaphatnak támogatást. Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester szerint a kezdeményezésnek köszönhetően akár meghétszereződhet a zöldfelületek aránya a XII. kerületben.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Indul a roham az otthonfelújítási milliókért: 10 dolog, amire nagyon figyelj!

Indul a roham az otthonfelújítási milliókért: 10 dolog, amire nagyon figyelj!

A kormány eredeti terveihez képest négyhetes csúszással, július 1-jén, hétfőn elindul az új Otthonfelújítási Program, amelyben legfeljebb 6 millió forintra lehet pályázni. A programban húszezer, 1991 előtti használatba vételi engedéllyel rendelkező családi ház legalább 30%-os energiahatékonyság-növelése valósulhat meg 108 milliárd forintnyi uniós forrásból. 10 pontban foglaljuk most össze, mire érdemes odafigyelniük a kérelmezőknek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×