eur:
392.56
usd:
362.77
bux:
72134.76
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
A francia Kevin Mayer, miután győzött a eugene-i atlétikai világbajnokság tízpróbájában 2022.  július 24-én.
Nyitókép: MTI/EPA/C. J. Gunther

Atlétikai vb: kétségessé vált az egyik címvédő indulása

Achillesín-panaszok miatt bizonytalan a tízpróbában címvédő francia Kevin Mayer indulása a budapesti atlétikai világbajnokságon.

„Két héttel ezelőtt, egy 400 méteres edzésen a kanyarban éreztem az Achilles-inam. Később, az edzés végén, már kihűlve pedig katasztrófa volt. Azóta versenyt futunk az idővel. Mindent megteszünk, hogy eljuthassak a vb-re. Őrült módra mindent beleadok, ez egy hatalmas kihívás” – mondta a pénteki-szombati verseny előtt a 31 éves atléta, a szám kétszeres olimpiai ezüstérmese.

A 2017-ben és tavaly világbajnok Mayer kiemelte, hogy szinte óráról órára vizsgálják az állapotát, de várhatóan majd csak pénteken reggel tudnak véglegesen dönteni az indulásáról.

A tízpróba pénteken 10.05 órakor rajtol a 100 méterrel. Az első nap lesz még a távolugrás, a súlylökés, a magasugrás és végül a 400 méteres síkfutás.

„Még ha az első napon versenyzem is, a legnehezebb éppen a 400 méter lesz a kanyarok miatt, majd a szombati ébredés” – fogalmazott Mayer hangsúlyozva, hogy a jövő évi, párizsi olimpiai indulást semmiképpen sem szeretné kockáztatni egy súlyosabb sérüléssel.

A tízpróbázók szombaton a 110 méter gáttal, majd a diszkoszvetéssel, a rúdugrással, a gerelyhajítással folytatják, és az 1500 méterrel zárják a számot.

Címlapról ajánljuk
Deutsch Tamás: erős EP-frakciónk lesz, amely azonnal komoly súllyal bír majd a döntéshozatalban

Deutsch Tamás: erős EP-frakciónk lesz, amely azonnal komoly súllyal bír majd a döntéshozatalban

A Fidesz európai parlamenti képviselője reálisnak tartja, hogy a formálódó Patrióták Európáért pártszövetség a frakcióalapítás feltételeként előírt országszám dupláját, illetve a létszám négyszeresét is teljesítheti. Deutsch Tamás arról is beszélt az InfoRádióban, hogy a frakció a jövő hét elején alakulhat meg, és szerinte az Európai Parlament harmadik vagy negyedik legnagyobb ereje lehet.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Moszkvába érkezett Orbán Viktor, Zelenszkij kész tárgyalni Oroszországgal – Háborús híreink pénteken

Moszkvába érkezett Orbán Viktor, Zelenszkij kész tárgyalni Oroszországgal – Háborús híreink pénteken

Megérkezett Moszkvába Orbán Viktor, ahol Vlagyimir Putyin orosz elnökkel találkozott, és kamerák előtt váltottak néhány mondatot. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök csütörtökön azt mondta, Ukrajna újabb békekonferenciát akar szervezni, és ezúttal már tárgyalnának Oroszországgal is. Megjegyezte ugyanakkor, nem valószínű, hogy Putyin lenne a tárgyalófél, ugyanis ő nem hajlandó elhagyni az országot. Az orosz elnök szintén csütörtökön kijelentette, kizárt, hogy Oroszország tűzszünetet kössön Ukrajnával: csak olyan megállapodást fogad el Moszkva, ami visszafordíthatatlan, és a konfliktus lezárásához vezet. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz–ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 5. 12:44
×
×
×
×