eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
A debreceni Dzsudzsák Balázs ünnepel a labdarúgó OTP Bank Liga 19. fordulójában játszott Debreceni VSC - Paksi FC mérkőzése után a debreceni Nagyerdei Stadionban 2023. február 11-én. A DVSC 2-1-re nyert.
Nyitókép: MTI/Derencsényi István

Labdarúgó NB I - Ismét győzött, ezzel élre állt a Debrecen

A Debrecen hazai pályán 4-1-re legyőzte a Kisvárdát a labdarúgó OTP Bank Liga negyedik fordulójának hétfői zárómérkőzésén, ezzel az élre ugrott a tabellán.

A Konferencia-ligától a harmadik fordulóban múlt csütörtökön búcsúzó DVSC csak három mérkőzést játszott eddig a bajnokságban, mindegyiket otthon, és még nem vesztett pontot.

A Kisvárdánál bő egy hete, augusztus 12-én edzőváltás történt, megváltak Milos Kruscic vezetőedzőtől, helyét Gerliczki Máté, az NB III-as együttes edzője vette át, aki most vereséggel mutatkozott az első csapat élén.

OTP Bank Liga, 4. forduló:

Debreceni VSC-Kisvárda Master Good 4-1 (1-0)

Debrecen, Nagyerdei Stadion, 4011 néző, v.: Csonka

gólszerző: Kiziridisz (7.), Dzsudzsák (77. - 11-esből), Loncar (84.), Bódi (95.), illetve Vida (52.)

sárga lap: Mojzis (45+1.), Loncar (84.), illetve Szőr (55.), Camaj (94.)

Debreceni VSC:

Megyeri - Baranyai, Dreskovic, Mojzis (Bévárdi, 68.), Manrique (Romancsuk, 81.) - Loncar, Lagator - Kiziridisz (Bódi, 68.), Dzsudzsák (Szécsi, 87.), Domingues - Do. Babunszki (Bárány, 68.)

Kisvárda:

Kovács M. - Navratil, Kovacic (Ilievski, 83.), Jovicic, Széles, Vida - Ötvös (Szőr, a szünetben), Lucas (Melnyik, 74.) - Camaj, Mesanovic (Balogh N., 74.), Makowski (Spasic, a szünetben)

Eredetileg a Kisvárda lett volna a pályaválasztó, de csütörtökön eldőlt, hogy cserére lesz szükség, mert a Várkerti Stadion bakteriálisan fertőzött játékterét nem sikerült olyan állapotba hozni, hogy méltó körülmények között meg lehessen rendezni a találkozót. Emiatt a Kisvárda a negyedik meccsét is idegenben volt kénytelen lejátszani, míg a Debrecen - amelynek a második fordulóbeli összecsapását elhalasztották - harmadszor lépett pályára saját közönsége előtt.

Élénk iramban kezdett a hazai csapat, és már a hetedik percben vezetést szerzett: Dzsudzsák passza után Kiziridisz cselezte be magát a tizenhatos jobb oldalán, majd pontosan lőtt, a labda úgy került a hálóba a bal kapufa mellett, hogy Kovács Marcell beletenyerelt, de nem tudta kiütni. Mezőnyfölényben játszott a DVSC, ugyanakkor kevés izgalom volt a folytatásban. A Kisvárda szórványos akcióinak egykénél a 30. percben Makowski távolról tekert a felső lécre. Lassan folydogált a játék, a Debrecen kezdeményezett, de nem tudta feltörni a vendégek szervezett védelmét, vagy ha igen, technikai hiba miatt nem született újabb gól.

A második félidőre két cserével érkezett ki a Kisvárda, amely feljebb tolta a védekezését. Így labdaszerzés után könnyebben jutott el a debreceni tizenhatoshoz. Hat perc elteltével jött is az egyenlítés, Navratil egy jó csellel verte meg a védőjét a jobb oldalon, középre gurított, az üresen érkező Vida pedig a kapuba passzolt.

A továbbiakban több veszély volt a vendégek játékában, a hazaiak sok hibával szövögették akcióikat, a közönség füttyel jelezte, hogy nem tetszik neki, amit a pályán lát. Hármas hazai csere következett a félidő közepén, majd csakhamar megint a DVSC-nél volt az előny, Szőr a 16-oson belül megrúgta Loncart, a megítélt büntetőt Dzsudzsák értékesítette. Ez megtörte a Kisvárdát, lendületbe jött a Debrecen, labdaszerzést követően - Dzsudzsák passza után - Loncar lőtt gólt, ezzel eldöntötte a mérkőzést. A ráadás ötödik percében is született még egy gól, Bódi szabadrúgásból állította be a végeredményt.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×