eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Nyitókép: Fotó: Twitter / RB Leipzig

Harry Kane bemutatkozott a Bayernben, de Dani Olmo ellopta show-t

Az RB Leipzig – soraiban Willi Orbánnal –3-0-ra megverte a Bayern Münchent az Allianz Arenában a német szuperkupáért vívott idénynyitón. Mind a három gólt a spanyol Dani Olmo szerezte.

Az RB Leipzig története során először lett a német szuperkupa győztese. Gulácsi Péter még nem épült fel, Szoboszlai Dominik a Liverpoolhoz távozott, egyetlen magyar válogatott maradt Lipcsében: Willi Orbán, aki végigjátszott a mérkőzést.

Marco Rose együttese a tavaszi alaptizenegyet tekintve négy alapembert is nélkülözött, Szoboszlai Dominikon kívül Christopher Nkunku, Josko Gvardol és Konrad Laimer is távozott, utóbbi játszott a Bayernben.

Egyelőre úgy tűnik, az RB Leipzig képes pótolni a veszteséget, nem szólva arról, hogy Olmo, akinek sok sérüléssel kellett az elmúlt években megküzdenie, most nagyszerűen játszott.

A Bayern az Ulreich – Pavard, Upamecano, De Ligt, Davies – Laimer, Kimmich – Sane, Musiala, Gnabry – Tel tizeneggyel kezdett, beállt, Coman, Mazraoui, Kim Min Dzse és Goretzka, ez nem meglepetés. Az már inkább, hogy játszott majdnem félórát Harry Kane is, akinek a szerződtetését hivatalosan csak a mérkőzés napján jelentette be a Bayern. (Az angol csatár természetesen játékban van, a Spurstől négy góllal búcsúzott augusztus 6-án, a Sahtar Donyeck ellen.

Egyelőre még szoknia kell az új társakat – mindössze három labdaérintése volt –, de az már kiderült, övé lesz a kilences mez. A Bayern hivatalosan vasárnap mutatja be – valljuk be, nem gyakori, hogy valaki már mérkőzést játszik új csapatában, hazai közönség előtt, s utána mutatják be.

Címlapról ajánljuk
A határ a csillagos ég - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben
Új EU-frakció

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×