eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Sigér Dávid ferencvárosi gólszerző a labdarúgó Konferencia-liga selejtezőjének második fordulójában játszott Ferencvárosi TC - Shamrock Rovers mérkőzésen a budapesti Groupama Arénában 2023. július 27-én.
Nyitókép: Szigetváry Zsolt

Eldöntötte már Máltán a Ferencváros a továbbjutást: 6-1-re nyert

A Ferencváros az első félidőben még „csak” 1-0-ra vezetett a Hamrun Spartans ellen a Konferencia-liga harmadik selejtezőkörében, de a másodikban megszórta máltai ellenfelét. Az idegenbeli 6-1 formálissá tette a jövő heti visszavágót.

A két összeállítás. Hamrun Spartans: Marchetti – Mbong, Borg, Emerson, Bjelicsics – Elionay, Prsa, Nenov, Camenzuli – Jonny, S. Paintsil.

FTC: Dibusz – Makreckis, S. Mmaee, Cissé, C. Ramírez – Sigér, Ben Romdan – Abu Fani – Zachariassen, Varga B., Adama Traoré.

Góllal kezdődött a mérkőzés, a 3. percben Abu Fani 30 méterről óriási gólt lőtt a felső sarokba. Nagyszerű és egyben megnyugtató kezdés.

Dibusz Dénesnek van már védése, Painstsil éles szögből leadott lövését hárította.

A 17. percben Zachariassen lövése a kapu fölé szállt. Traoré, sőt, még korábban Ben Romdan is megharcolt a labdáért.

Sigért és Zachariassent is ápolni kellet, majd Traoré labdája az ex-laziós kapus, Marchetti ölében halt el.

Jó az olasz kapus, Ben Romdan tizenhárom méteres, éles lövését ütötte ki.

(Ennek a párharcnak a győztese, továbbjutója, majd a Zalgiris Vilnius–BK Häcken Európa-liga-mérkőzés VESZTESÉVEL találkozik a Konferencia-liga csoportkörébe jutásért. A litvániai mérkőzést a svédek 3-1-re megnyerték, így nagy az esélye, hogy a Zalgiris kerül majd át a Konferencia-ligába.)

Volt azért a nemzetközi porondon a Ferencvárosnak ennél pörgősebb mérkőzése is. De az első félidő az eredmény szempontjából jó, vezet a Fradi Abu Fani bomba góljával.

Egyik csapat sem cserélt a második félidő előtt.

Makreckis betört a tizenhatoson belülre, Vargától visszakapta a labdát, de a lövését blokkolták.

Már két góllal vezet a Fradi. Az 51. percben Varga lekészítette a labdát Abu Faninak, a lövése lepattant, Traoré ismételt, akkor meg felpörgött a labda, Zachariassen pedig az ötösről, előredőlve, az üres kapuba fejelt, 0-2.

Egy perccel később Varga Barnabás növelte az előnyt. Zachariassen közeli lövését Marchetti még bravúrral védte, de a labda kicsit hátrább, Varga Barnabás elé pattant, aki a kapuba lőtt, 0-3. (Az akció során Zachariassen lesen ért labdához, de nincs VAR, ezúttal szerencsére.)

Már négy, Abu Fani addig forgolódott, ameddig nem tudta beemelni a labdát a védők közül kilépő Varga Barnabás elé. A középcsatár szépen kilőtte a jobb alsó sarkot, 0-4.

Varga Barnabás lemásolta a második gólját, 0-5.

A 72. percben Varga Barnabás elé pattant a labda, belekapott, de a kapufáról kipattant. Nincs meg a mesternégyes…

Traoré szép szólója után Marchetti bravúrral (és a kapufa segítségével) védett.

A mérkőzés utolsó perceiben a máltaiak több távoli lövéssel veszélyeztettek, ezek közül az egyikkel Montebello szépített.

Negyven másodperccel később Tokmac, Traoré és Owusu meglódult, utóbbi pedig góllal zárta le az akciót, 1-6.

Vége a mérkőzésnek, a 6-1 a Ferencváros valaha volt egyik legnagyobb különbségú idegenbeli sikere a nemzetközi kupaporondon.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Elindult a fővárosi gigaberuházás, amit még a válság sem tudott eltörölni

Elindult a fővárosi gigaberuházás, amit még a válság sem tudott eltörölni

A 2005-ös indulást követően 2006-ban másodszor került sor a Portfolio ingatlankonferenciájának, a Property Investment Forumnak a megrendezésére. Visszatekintő cikksorozatunk mostani részében a 2006-os ingatlanpiaci történésekkel foglalkozunk, kiemelten a ma már mindenki által jól ismert budapesti óriásprojekt, a Corvin Sétány indulásával, az irodapiac kihívásaival és azzal, hogy milyen folyamatok okoztak egyre nagyobb bizonytalanságot a nemzetközi piacokon. Nézzük, mi történt a 2006-os Property Investment Forumon és a hazai ingatlanpiacon!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×