eur:
396.39
usd:
370.64
bux:
71492.81
2024. június 28. péntek Irén, Levente
Felújítási munkálatok a mogyoródi Hungaroringen 2023. április 4-én. A kormány támogatja a mogyoródi Hungaroring tervezett fejlesztési munkálatainak megvalósulását, és az előzetes tervek szerint a 2026-os Forma-1-es Magyar Nagydíjat már a teljesen megújult létesítményben rendezik.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Gyulay Zsolt: különös kihívás előtt áll a Hungaroring

Nem látszik majd a Forma–1-es Magyar Nagydíjon a közművek hosszú hónapig tartó felújítása – mondta Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója. Arról is beszélt, hogy milyen tárgyalások várhatók a száguldó cirkusz jogtulajdonosával.

"A legfontosabb, hogy a szerződéshosszabbítás újratárgyalásán már túl vagyuk, és remélhetően az idei Magyar Nagydíj alkalmával alá is tudjuk írni" – fogalmazott a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója, emlékeztetve, hogy a szerződésbe bele kell foglalni azokat a konkrét „sarokköveket”, amelyek a 2024-es, 2025-ös és 2026-os Magyar Nagydíjon várják majd a Forma–1 versenyzőit.

Különös kihívásnak nevezte, hogy úgy kell majd minden évben levezényelniük a futamokat, hogy közben semmi ne érződjék abból, hogy a pálya átépítés alatt van; a paddock kiszélesítése, valamint a főlelátó átépítése három évig is eltarthat.

Azzal kapcsolatban, hogy az Osztrák Nagydíj szerződését időközben 2030-ig meghosszabbították, Gyulay Zsolt úgy fogalmazott, hogy magyar szempontból az ausztriai verseny „bebetonozása” teljesen jó, noha ehhez szerinte kétség sem fért, miután a Red Bull Ringnek F1-es csapata is van, ráadásul gazdaságilag is nagyon erősek. Hozzátette: tudvalevő, hogy

hosszú távon hat európai futam fog maradni, amiben remélhetőleg Ausztria és Magyarország is benne lesz.

Az elnök-vezérigazgató arra számít, hogy az idei, várhatóan telt házas Magyar Nagydíjon – a hagyományokhoz híven – nem az esélyes fog nyerni.

Az átépítési munkálatokról Gyulay Zsolt azt mondta, a közművek felújítása nagyon jól halad, nagyon konstruktív a kivitelezővel a kapcsolatuk. „Az, hogy néhány helyen át van fúrva a pálya, és munkálatok zajlanak, nem fog látszani a futam alatt” – jelentette ki, és hozzátette, a Hungaroring felújítása „létszükség”, miután az infrastruktúra közművesítése szocialista nagyvállalatok „keze munkája” a nyolcvanas évekből.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Testvérnép a cseh és a szlovák, a kormányok között még sincs béke

Testvérnép a cseh és a szlovák, a kormányok között még sincs béke

„El kell telnie még egy kis időnek a kormányközi tárgyalások újraindításához” – jelentette ki Peter Pellegrini szlovák államfő, miután Prágában fogadta őt Petr Pavel cseh köztársasági elnök. Egyetértettek abban, hogy az eltérő vélemények egyes konkrét ügyekben nem ronthatják magát a cseh-szlovák viszonyt. Peter Pellegrini megjegyezte, hogy Szlovákia növelte lőszergyártási kapacitásait, és ezzel hozzájárul a lőszerszállítással kapcsolatos cseh kezdeményezés sikeréhez.

Orbán Viktor: ez egy pimaszság az európai választókkal szemben

A versenyképesség lesz a magyar EU-elnökség egyik prioritása, a programtervezetet pedig szinte minden ország támogatja. A magyar kormány nem támogatja Ursula von der Leyen újraválasztását az Európai Bizottság élén – többek között ezekről beszélt a miniszterelnök az EU-csúcson tartott sajtótájékoztatóján.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.28. péntek, 18:00
Magyarics Tamás
külpolitikai szakértő, az Eötvös Loránd Tudományegyetem emeritus professzora
Konszenzus nélkül, de megválasztották az EU új vezetőit

Konszenzus nélkül, de megválasztották az EU új vezetőit

Csütörtök este az uniós vezetők megállapodtak a blokk következő öt évre szóló politikai vezetéséről. Ursula von der Leyent újra megválasztották az Európai Bizottság elnökének egy második ciklusra, António Costát az Európai Tanács elnökének, Kaja Kallast pedig a külügyi és biztonságpolitikai főképviselői tisztségre. A vezetők jóváhagyták a stratégiai menetrendet is, amely a kinevezettek jövőbeli munkáját körvonalazza. Orbán Viktor magyar és Giorgia Meloni olasz miniszterelnökök voltak csak különutasok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×