eur:
396.3
usd:
369.84
bux:
71864.57
2024. július 2. kedd Ottó
Charles Leclerc, a Ferrari monacói versenyzője vezeti a mezőnyt a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Azeri Nagydíja sprintfutamának rajtja után a bakui versenypályán 2023. április 29-én. A futamot április 30-án rendezik.
Nyitókép: MTI/AP/Darko Bandic

Új csapattal bővülhet a Forma-1

Egy újabb versenycsapat jelezte, hogy szívesen csatlakozna a legrangosabb autóverseny sorozathoz.

A 2026-os világbajnoki szezontól belépne a Forma-1-es autós gyorsasági sorozatba a brit Hitech GP.

A silverstone-i központtal rendelkező istálló - amely jelenleg többek között a Forma-2-ben, a Forma-3-ban és a brit Forma-4-es szériában érdekelt - a honlapján jelentette be, hogy 20 hónapos előkészítő munka után formálisan is benyújtotta jelentkezését az F1-be.

A döntésre azután került sor, hogy Vlagyimir Kim kazah milliárdos üzletember 25 százalékos tulajdonrészt szerzett a Hitechben.

A Forma-1-ben jelenleg 10 csapat 20 versenyzője indul, de van lehetőség csatlakozni a mezőnyhöz, és a Hitech mellett az amerikai Andretti Global, valamint a General Motors szintén benyújtotta már a jelentkezését.

Címlapról ajánljuk
Emelt készültségi szinten több európai katonai bázis – Tálas Péter elmondja, van-e terrorveszély

Emelt készültségi szinten több európai katonai bázis – Tálas Péter elmondja, van-e terrorveszély

Az európai támaszpontokon tíz év után rendeltek el Charlie fenyegetettségi szintet, és azt sem lehet kizárni, hogy támadás készül valamelyik létesítmény ellen. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont John Lukacs Intézetének egyetemi docense az InfoRádióban elmondta: valószínűleg a környező helyzet általános romlása miatt, elővigyázatosságból kellett ilyen biztonsági intézkedést hozni.

Képeken Orbán Viktor és Volodimir Zelenszkij találkozója - videó

A magyar miniszterelnök kedd délelőtt érkezett az ukrán fővárosba, hogy tárgyalásokat folytasson az ukrán elnökkel. A legfontosabb téma a béke megteremtésének lehetősége és az ukrán–magyar kapcsolatok aktuális kérdései.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×