eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
A magyar csapat ünnepel a szurkolókkal a labdarúgó Európa-bajnoki selejtező G csoportjában játszott Magyarország - Litvánia mérkőzés végén a Puskás Arénában 2023. június 20-án. A magyar válogatott 2-0-ra győzött.
Nyitókép: MTI/Hegedüs Róbert

Tíz százalékkal javultak a magyar válogatott kijutási esélyei az Eb-re

A statisztikákkal foglalkozó Gracenote elemzése szerint az Európa-bajnoki selejtezők júniusi mérkőzései után a magyar labdarúgó-válogatottnak 90 százalék esélye van arra, hogy egyenes ágon kijusson a jövő évi kontinensviadalra.

A cég legutóbb múlt hétfőn prognosztizált, akkor Marco Rossi együttesének – amely azóta négy pontot szerzett a montenegrói döntetlennel, illetve a vendég litvánok legyőzésével – 80 százalék esélyt adott.

Az előrejelzés szerint a negyedik forduló után a portugálok (99,8 százalék) és a franciák (99,7) kijutása már szinte biztos, de nyolc másik válogatottnak - a magyarok mellett a csoporttárs szerb (96), továbbá az angol (99), a skót (98), a svájci (98), a belga (97), a horvát (95) és a cseh (93) - is legalább 90 százalék az esélye. További négy csapat - a spanyol (89), az osztrák (89), a török (87) és a dán (81) - legalább 80 százalékon áll abban a tekintetben, hogy a csoportjában az első vagy a második helyen végez.

Az elmúlt egy hét legnagyobb nyertese a török együttes, amely hat pontot szerzett, s ezzel 39-ről 87 százalékra nőtt az esélye az egyenes ági kijutásra, a legnagyobb vesztes pedig Lengyelország, amely 88-ról 63 százalékra esett vissza.

A legtöbb csoportban félidejüknél tartanak a küzdelmek, az elemzés alapján most a következő húsz csapatnak van a legnagyobb esélye az Eb-kvalifikációra: Portugália, Franciaország, Anglia, Skócia, Svájc, Belgium, Szerbia, Horvátország, Csehország, MAGYARORSZÁG, Spanyolország, Ausztria, Törökország, Dánia, Hollandia, Szlovákia, Románia, Finnország, Lengyelország és a címvédő Olaszország.

A németek házigazdaként automatikusan résztvevői a 2024-es Európa-bajnokságnak, a tíz selejtezőcsoportból az első két-két válogatott egyesen ágon kijut, a fennmaradó három hely pedig pótselejtezőn talál gazdára.

Címlapról ajánljuk
24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

Az Egészséges utcák program célja a fővárosiak életminőségének javítása, a gyalogos és a kerékpáros közlekedés fejlesztése, a gépjárműforgalom csillapítása, valamint az akadálymentesítés. Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke az InfoRádióban elmondta: szeptemberben derül ki, hogy mely kerületek kaphatnak támogatást. Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester szerint a kezdeményezésnek köszönhetően akár meghétszereződhet a zöldfelületek aránya a XII. kerületben.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×