eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya sajtótájékoztatót tart a másnapi Luxemburg - Magyarország barátságos mérkőzés előtt a Luxembourg Stadionban 2022. november 16-án.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Marco Rossi: kötelezőnek tartom a győzelmet, de nem lesz egyszerű a meccs

A magyar futballválogatott szövetségi kapitánya csak a győzelmet tarja elfogadhatónak a litván csapat elleni keddi Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen.

"Világos, hogy a holnapi meccset meg kell nyerni. Magam is kötelezőnek tartom ahhoz, hogy a nemzeti együttes egyenes ágon kijusson a kontinensviadalra. Ezt a találkozót attól függetlenül meg kell nyerni, hogy milyen stílusban játszik az ellenfél, de igyekszünk majd szépen is futballozni" - jelentette ki a hétfői sajtótájékoztatón az MTI érdeklődésére az olasz szakvezető, aki szerint mindenkiben ég a vágy, hogy megvédjék a mundér becsületét a montenegrói döntetlent követően, amely - megfogalmazása alapján - "részben jogos bírálatokat" váltott ki.

A litván válogatottról szólva Rossi arról beszélt, hogy alaposan tanulmányozta azt a három mérkőzést, amelyet az új szövetségi kapitány, Edgaras Jankauskas irányításával játszott. Úgy vélte, a balti állam csapata bebizonyította, hogy hosszú időn keresztül képes szenvedni és állni a sarat.

"Ellenük sem lesz egyszerű a meccs. Nem vagyunk sztárok, sok fiatallal dolgozunk, ezért ahhoz, hogy győzzünk, maximális erőbedobásra lesz szükség. Most is tiszteljük az ellenfelet, nem becsüljük le" - mondta az 58 éves szakember, aki elárulta, legalább három helyen tervez változtatást a podgoricai mérkőzéshez képest. Ezt nem a gyengébb teljesítménnyel indokolta, hanem a csapat frissítésével.

Rossi tanítványai 2023-ban még nem kaptak gólt,

ezzel kapcsolatban úgy vélekedett, a jó védekezéshez elengedhetetlen a támadók megfelelő kiszolgálása, ez pedig hiányzott Montenegró ellen, így szombaton azért nem kapott gólt a válogatott, mert sikerült kijavítani a hibákat, illetve Dibusz Dénes remekül védett. Megjegyezte, mentálisan könnyebb rákészülni egy olyan mérkőzésre, amelyen nem elvárás, hogy a csapat uralja a meccset.

Szalai Attila szerint jól sikerült a regeneráció, a mérések alapján mentálisan és fizikálisan is frissek, azaz készen állnak a keddi összecsapásra.

"Felkészültünk arra, hogy Litvánia mélyebben fog védekezni, éppen ezért az lesz a kulcs, hogy

nagyobb lendülettel és dinamikával kell játszani, mint Podgoricában"

- mondta a Fenerbahce védője, aki hozzátette, koncentrációban is előrelépést kell mutatniuk, mert Montenegró fővárosában túl sok ki nem kényszerített hibájuk volt. Szalai kifejtette, egyáltalán nem számít könnyű meccsre, mert a litvánok Bulgária ellen 75 percet emberhátrányban futballozva megmutatták, kellemetlen ellenfelek, akik alaposan meg tudják nehezíteni a rivális dolgát.

"Látjuk, érezzük a szurkolók szeretetét, mivel minden hazai meccsen telt ház előtt játszhatunk. Ez hatalmas megtiszteltetés, egyben felelősség is" - mondta Szalai, aki kijelentette, egyértelmű cél, hogy egyenes ágon jusson ki a válogatott a 2024-es, németországi Eb-re.

A Puskás Arénában 20.45-kor kezdődő mérkőzést az M4 Sport és a Kossuth Rádió élőben közvetíti.

A magyar labdarúgó-válogatott várható kezdőcsapata az MTI szerint:

Dibusz - Lang, Orbán, Szalai - Botka, Nagy Á., Kalmár, Kerkez - Gazdag, Szoboszlai - Sallai

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×