eur:
395.02
usd:
367.99
bux:
71510.05
2024. július 2. kedd Ottó
Lelik Réka (b), a magyar és Maite Cazorla (j), a spanyol válogatott játékosa a Magyarország - Spanyolország női kosárlabda Eb-felkészülési mérkőzésen a soproni Novomatic Arénában 2023. június 9-én.
Nyitókép: MTI/Katona Tibor

Soha jobbkor! - Elkapta Spanyolországot a női kosárlabda-válogatott, Eb-kerethirdetés is történt

A jövő csütörtökön rajtoló Európa-bajnokságra készülő magyar női kosárlabda-válogatott szombaton meglepetésre 12 ponttal legyőzte Spanyolországot Sopronban.

Székely Norbert szövetségi kapitány együttese nemcsak azért várta jó előjelekkel a négyszeres Európa-bajnok ibériaiak elleni második mérkőzést, mert az első négy tesztmeccsét megnyerte, hanem azért is, mert pénteken remek helytállással csak 65-63-ra kapott ki a szlovéniai kontinenstorna egyik favoritjaként emlegetett spanyoloktól.

A szombati folytatásban az elmúlt 13 évben három vb-medált gyűjtött ellenfél 12-6-tal kezdett, majd a második negyedben az egy nappal korábban 21 pontot szóró Alba Torrens révén nyolc ponttal ellépett (13-21). A hazaiak azonban a honosított Goree Cyesha kosaraival felzárkóztak, kétszer is sikerült egyenlíteni, de a vezetést nem tudták átvenni. A nagyszünetben 35-36 volt az állás.

Fordulás után először kerültek előnybe a magyarok, majd kellemes meglepetésre egy 20-10-es rohamot mutattak be, ekkor Goree és Kiss Virág is 12-12 pontnál tartott. A 60-48-ról induló zárószakaszban már 19 ponttal is elhúzott a Székely-gárda (75-56), amely az Eb-felkészülés egyik legnagyobb szenzációját szolgáltatta az elmúlt öt kontinenstornából hármat megnyerő spanyolok sima megverésével.

A válogatott hétfőn utazik Ljubljanába, ahol csütörtökön a szlovákok ellen kezdi meg szereplését az Európa-bajnokságon.

Kerethirdetés

Székely Norbert szövetségi kapitány kihirdette 12 fős keretét a csütörtökön rajtoló női kosárlabda Európa-bajnokságra. A szövetség vasárnapi tájékoztatása szerint az utolsó keretszűkítés eredményeképpen az olasz Basket Team Cremánál légióskodó Mérész Beatrix és a szekszárdi Miklós Melinda nem tart a többiekkel Szlovéniába. A WNBA-s Minnesota Lynxet erősítő Juhász Dorka csatlakozására már nincs esély az Eb kezdetéig. Az Eb-n Székely Norbert együttese csütörtökön vívja első meccsét Szlovákiával, majd a törökök és a címvédő szerbek következnek. A négy csoportgyőztes közvetlenül bejut a nyolc közé, a másodikok és harmadikok rájátszást vívnak a negyeddöntőért, és csak az utolsó helyezettek számára fejeződik be a csoportkör végén a torna.

Címlapról ajánljuk
Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

A cseh miniszterelnök szerint a cseh-szlovák kormányközi tárgyalások felújítása továbbra sincs napirenden. A legfelsőbb cseh vezetők a prágai várban vitatták meg az országot érintő legfontosabb külpolitikai kérdéseket, és úgy nyilatkoztak, hogy Csehország folytatja Ukrajna támogatását minden területen, beleértve a fegyverszállításokat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
Szétbombázták a mirhorodi repteret, magyar-ukrán megállapodás készül - Híreink az ukrán frontról kedden

Szétbombázták a mirhorodi repteret, magyar-ukrán megállapodás készül - Híreink az ukrán frontról kedden

Orosz támadás érte az ukrán Mirhorod légibázist, legalább egy Szu-27-es vadászgép odaveszett. Jelentés került ki az amerikai médiába az orosz szárnyasbombákról: mint kiderült, több tucat ilyen fegyver zuhant le Oroszország területén. Orbán Viktor magyar miniszterelnök ma váratlanul Kijevbe utazott, ahol egy kétoldalú megállapodás létrehozását tárgyalta Volodimir Zelenszkij elnökkel. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 2. 15:34
2024. július 2. 15:21
×
×
×
×