eur:
396.54
usd:
371.06
bux:
0
2024. június 28. péntek Irén, Levente
Zalánki Gergő gólt dob a Magyarország-Horvátország vízilabda BENU Kupa férfi felkészülési tornán a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2021. július 3-án.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Faragó Tamás: ez egy új játék, amit eddig nem ismertem

A Ferencváros nem került a legjobb négy közé a férfi vízilabda Bajnokok Ligájában. A sorozat nyolcas végjátékának első napján a magyar klubsorozatok aranyérmese 8-4-re kikapott a Pro Reccótól. Faragó Tamás olimpiai és világbajnokot kértük értékelésre.

8-4-re kapott ki a vihar miatt később kezdődött negyeddöntőn a belgrádi Final 8-ben a Ferencváros, legyőzője a végső győzelemre is nagy esélyes Pro Recco volt.

"Ez egy fájdalmas eredmény, mert reménykedtünk, hogy a Ferencváros ennél többet érdemel. Az biztos, hogy négy dobott góllal nem lehet mérkőzést nyerni" – vágott értékelésébe Faragó Tamás, a sportág olimpiai, világ- és Európa-bajnoka.

Szerinte a bajnoki döntőt figyelembe véve – ezen az FTC két szoros meccsen szerezte meg az aranyat az OSC-vel szemben – szinte sikk, hogy a védekezést meg kell szervezni, elsősorban arra kell figyelni, és a jó kapusteljesítmény hozza az eredményt. "Most itt nem ez történt, hanem arról szólt a történet, hogy gólokat kellett volna lőni, és férfiemberhez méltóan teljesítménnyel kellett volna a mérkőzést megnyerni" - összegzett.

A két gólig jutó Danyiil Merkulovén kívül nem is lehet igazából teljesítményt kiemelni, az emberelőnyös helyzetek sem mentek be. Hogy miért nem éreztek rá a góllövésre Varga Dénesék, arról azt mondta, ha mindenképp kell "felelős", akkor az a kizsigereltség, a bajnokság utáni fáradtság.

"Ettől függetlenül miután nálunk világklasszis játékosok vannak, egy mérkőzésre úgy kijönni, hogy az ember nem lő gólt, miközben az ellenfél egyfolytában zónázik, 15 emberelőny van, büntető van... úgy látszik, ez egy új játék, amit eddig nem ismertem" – folytatta Faragó Tamás.

5-4-re ugyan még visszajött a Fradi, ám ekkor épp Zalánki Gergő segítette át a holtponton az olasz sztárcsapatot.

"Gergő azon kívül, hogy kiváló játékos, a világ egyik legjobb balkezese és pontlövője. Természetesen pont erről szól a történet, hogy amikor szükséges, megnyilvánul. Madaras Norbert is hasonló szerepet töltött be a klubnál" – idézte fel.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A tagországok vezetői Ursula von der Leyen mandátumának meghosszabbítását javasolják

A tagországok vezetői Ursula von der Leyen mandátumának meghosszabbítását javasolják

Az Európai Tanács élére António Costa volt portugál miniszterelnököt választották meg. Kaja Kallas észt miniszterelnököt pedig az EU külügyi és biztonságpolitikai főképviselője lesz.

A jelenlegi információk alapján nincs magyar áldozata a szlovákiai balesetnek

A jelenlegi információk alapján nincs magyar áldozata vagy sérültje a csütörtöki szlovákiai vonatbalesetnek – közölte Paczolay Máté, a külgazdasági és külügyminisztérium szóvivője. A dél-szlovákiai Érsekújvárhoz közeli vasúti átkelőnél tegnap délután autóbusszal ütközött össze egy Prágából Budapestre tartó gyorsvonat, a balesetben a legfrissebb információk szerint hét ember meghalt, öten pedig megsebesültek – közölte a szlovák mentőszolgálat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.28. péntek, 18:00
Magyarics Tamás
külpolitikai szakértő, az Eötvös Loránd Tudományegyetem emeritus professzora
Alulmaradt Joe Biden az elnökjelölti vitán, megy a találgatás a lecseréléséről

Alulmaradt Joe Biden az elnökjelölti vitán, megy a találgatás a lecseréléséről

Magyar idő szerint péntek hajnalban rendezték az idei amerikai elnökválasztási kampány első vitáját, amelyen a republikánus Donald Trump a tőle vártnál összeszedettebbnek bizonyult, bár a túlzásokkal operáló exelnök a tényekkel továbbra is hadilábon állt. Eközben a hivatalban lévő demokratának, Joe Bidennek nem igazán sikerült dinamikus és energikus teljesítményt nyújtania. A moderátorok kérdéseit gyakran figyelmen kívül hagyó, személyes támadásokkal tarkított csörte után több amerikai médium is arról ír, hogy a Demokrata Párton eluralkodott a pánik a 81 éves elnök szereplése miatt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×