eur:
395.02
usd:
367.99
bux:
71510.05
2024. július 2. kedd Ottó
Varga Zsolt, a Ferencváros vezetőedzője (k) a férfi vízilabda Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek 13. fordulójában játszott FTC-Telekom Waterpolo - Brescia mérkőzésen a Császár-Komjádi Sportuszodában 2023. május 12-én.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Már ma vízilabdabajnok lehet a Ferencváros

Egyetlen mérkőzésre került a Ferencváros a címvédéstől a férfi vízilabda-bajnokságban. Varga Zsolt vezetőedző csapata 8-7-re győzött az OSC ellen, és ha ma is nyer, akkor ismét aranyérmes lesz.

A szervezett védekezésnek és a szívnek, akaratnak köszönheti a csapat, hogy kedden legyőzte az OSC-t - mondta az első találkozó után az InfoRádióban Varga Zsolt. A Ferencváros szakvezetője szerint hullámzott a találkozó, de ilyesmire számított.

A válogatott szövetségi kapitányaként is dolgozó szakember úgy látja, hogy van előnye és hátránya is annak, ha ennyit játszanak egymással az OSC-vel, hiszen a Bajnokok Ligájában is ellenfelek voltak. Az FTC mindig próbál új elemeket belevinni a játékba, hogy ezzel is meglepjék az ellenfelet.

A kedd esti meccsen abszolút elégedett volt a játékosaival.

"Azt is látni kell, hogy nyilván nem mindig 100 százalékos formában tud valaki beszállni a mérkőzésbe, volt, akinek az elején nem ment, de aztán fontos gólokat lőttek". Mindenesetre elemzik a látottakat a csütörtöki újabb összecsapás előtt.

Kérdésként merült fel egy meg nem adott gól kapcsán a videóbíró esetleges használata. Ezzel kapcsolatban Varga Zsolt úgy fogalmazott:

"Jó, ha van, mert az ilyen vitás esetekben előfordul, hogy a bírók nem látják tökéletesen a labda helyzetét". Nem lennének "hőbörgések", tisztulna a játék ezen része.

A keddi mérkőzés kiegyenlített volt, de csapatát az egész év alapján, mivel sokkal jobb teljesítményt nyújtott, erősebbnek érzi a riválisnál. A bajnoki döntő azonban más, "egy nehéz élethelyzet, hiszen plusz teher van a vállakon".

Szerinte az volt fontos, hogy két kritikus momentumban is sikerült gólt szerezniük, egyben utalt a végén kapott kettős emberelőnyre is.

Kijelentette, hogy a BL szupertornájára nem ezeken a meccseken készülnek fel, abszolút csak a bajnoki döntő összecsapásaira koncentrálnak, csak utána fognak a BL 8-as döntőjére fókuszálni.

A csütörtöki találkozón "nagyon nagy újdonságokat nem lehet behozni" szerinte. A védekezés, a koncentráció, a blokkok minősége dönthet majd a Nyéki Imre uszodában.

A találkozót este fél 7-kor rendezik.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

A cseh miniszterelnök szerint a cseh-szlovák kormányközi tárgyalások felújítása továbbra sincs napirenden. A legfelsőbb cseh vezetők a prágai várban vitatták meg az országot érintő legfontosabb külpolitikai kérdéseket, és úgy nyilatkoztak, hogy Csehország folytatja Ukrajna támogatását minden területen, beleértve a fegyverszállításokat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
Szétbombázták a mirhorodi repteret, magyar-ukrán megállapodás készül - Híreink az ukrán frontról kedden

Szétbombázták a mirhorodi repteret, magyar-ukrán megállapodás készül - Híreink az ukrán frontról kedden

Orosz támadás érte az ukrán Mirhorod légibázist, legalább egy Szu-27-es vadászgép odaveszett. Jelentés került ki az amerikai médiába az orosz szárnyasbombákról: mint kiderült, több tucat ilyen fegyver zuhant le Oroszország területén. Orbán Viktor magyar miniszterelnök ma váratlanul Kijevbe utazott, ahol egy kétoldalú megállapodás létrehozását tárgyalta Volodimir Zelenszkij elnökkel. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 2. 15:34
2024. július 2. 15:21
×
×
×
×