eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
A kupagyőztes ferencvárosi csapat edzője, Elek Gábor a női kézilabda Magyar Kupa döntőjében játszott Győri Audi ETO KC- FTC-Rail Cargo Hungaria mérkőzés után a Tatabányai Multifunkciós Csarnokban 2023. április 23-án.MTI/Vasvári Tamás
Nyitókép: MTI/Vasvári Tamás

Elek Gábor a Ferencváros kupagyőzelméről: vérszag van

Megvédte címét a Ferencváros a női kézilabda Magyar Kupában, de a Bajnokok Ligája-negyeddöntő még a mostaninál is fontosabb feladat.

"Bíró Blankába kapaszkodtam, és abból tudtam, hogy Klujber Katrin belőtte, mert három marha nagy maflást kaptam" – mondta az InfoRádióban a finálé utolsó másodperceiről Elek Gábor, az FTC vezetőedzője.

Elek Gábor szerint a Ferencváros győzelme főleg a kapusteljesítményen múlt, ami a másik oldalon kevésbé volt jó. A meccs vége előtt tíz perccel érezték meg, hogy "vérszag van", hogy lehet keresnivalójuk. A védekezésben látszódott a fáradtság: először az ellenfél beállójátékában jöttek a hibák, majd az átlövések sem sikerülte, és a végén az FTC védekezése felőrölte a Győrt a szakvezető szerint.

Fontos része volt a meccsnek, hogy

az FTC a kritikus helyzeteket belőtte, az ellenfél pedig kihagyta a helyzeteit.

"A mérkőzéseket ez dönti el, úgyhogy én úgy gondolom, hogy ezen múlt" – mondta a vezetőedző.

A siker ünneplése még várhat, hiszen Elek Gábor elmondása szerint "nagyon-nagyon fáradt", és szombaton az év legfontosabb nemzetközi kupameccse lesz, ahol legalább egy ilyen jó csapattal találkoznak a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében, ahol a Metz lesz a friss magyar kupagyőztes ellenfele.

Elek Gábor nem tudott arra válaszolni, hogy a mostani teljesítmény elég lesz-e, meglátják még, miként teljesítenek, de van bennük tartalék. "A szívünk óriási volt, ez azért nagyon sokáig elvihet minket" – tette hozzá a Magyar Kupa-győztes Ferencváros női kézilabdacsapatának vezetőedzője.

További érdekességek a kupadöntőről kedden este fél nyolc után HETES című műsorunkban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Vámos Petra: Félelem nélkül, bátran és vagányan játszunk

Vámos Petra: Félelem nélkül, bátran és vagányan játszunk

A női kézilabda-válogatott már Telkiben gyakorol a párizsi ötkarikás játékokra. Vámos Petra szerint lesz még bőven izomláz, küzdelmek és sok izzadtságcsepp, de mindent megér, hogy az olimpiára készülhetnek. A 23 éves irányító úgy látja, sokat fejlődött a csapat fél év alatt, és majd a korai meccsekhez való alkalmazkodás sem lehet akadály.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×