eur:
393
usd:
363.47
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
New York, 2014. szeptember 6.Martina Navratilova egykori amerikai teniszező (j2) és partnere, Julia Lemigova üzletasszony (b2) a japán Nisikori Kej és a szerb Novak Djokovic játékát nézi az amerikai nemzetközi teniszbajnokság férfi egyesének elődöntőjében a New York-i Flushing Meadowsban 2014. szeptember 6-án. (MTI/EPA/Justin Lane)
Nyitókép: MTI/EPA/Justin Lane

Martina Navratilova attól félt, a karácsonyt sem éri meg, de azóta sok minden történt

A 66 éves egykori teniszcsillag szervezetében néhány hónapja diagnosztizálták a rák megjelenését.

Idén januárban jelentette be Martina Navratilova, hogy korai stádiumban lévő torok-és mellrákot diagnosztizáltak nála. A 18-soros egyéni Grand Slam-győztes, csehszlovák születésű amerikai teniszező 2010-ben már megküzdött a mellrákkal.

A sportoló tavaly novemberben vette észre, hogy az egyik nyirokcsomója megnagyobbodott, később biopszia igazolta a torokrákot. Ezután fedezték fel a melldaganatot, mely nem volt kapcsolatban a torokrákkal.

A TalkTV-n kedden adásba kerülő interjújában arról beszélt, hogy a rák kettős megjelenését mutató diagnózis után három napig pánikban volt, és azt gondolta, a következő karácsonyt már nem éri meg. Összeállt a fejében egy bakancslista is arról, hogy mit akar még megtenni, ha csak egy éve van hátra.

Most viszont "amennyire tudják, rákmentes vagyok" - számolt be az örömhírről a beszélgetés előzetesében a The Guardian cikke szerint. Állapota a remisszió, ami a betegség tüneteinek megszűnését jelenti, időlegesen vagy véglegesen.

Nehéz hónapok állnak mögötte: három héten át minden nap sugárkezelésen, valamint háromhetes kemoterápiás kúrákon esett át, ami szerinte egyértelműen a legnehezebb dolog volt, amit valaha csinált. "Az első hét volt a legrosszabb, akkor egyszerre volt kemoterápia és sugárkezelés" - mondta, hozzátéve, hogy a hangulata is nagyon ingadozó volt ezekben a hetekben.

Martina Navartilova 1973-tól 2006-ig tartó pályafutása során (1996 és 2000 között nem játszott) 59 Grand Slam-bajnoki címet - köztük 18 egyéni címet -, 41 páros és vegyes páros trófeát szerzett, ami rekord a női játékosok között, csakúgy, mint kilenc wimbledoni egyéni bajnoki címe. Összesen 167 egyéni és 177 páros bajnoki címet gyűjtött be.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×