eur:
393.13
usd:
363.67
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Match ball lying on the parquet near 9 m line.
Nyitókép: Dziurek/Getty Images

Érden is kikapott a CSM Bucuresti-től a Ferencváros

A Ferencváros 33-29-re kikapott a román CSM Bucuresti-től a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének nyolcadik fordulójában, szombaton.

Az FTC egyszer sem vezetett az egész mérkőzésen, ahogyan múlt vasárnap a 30-24-es román győzelemmel zárult bukaresti meccsen sem.

A hazaiak keretéből Kisfaludy Anett, Béatrice Edwige, Kovács Anett és Cirjenics-Kovacsics Anikó, a vendégektől Laura Glauser és Kalidiatou Niakaté hiányzott.

Eleinte akadozott az FTC támadójátéka, a hatodik percben született meg az első hazai gól, de ezt a CSM nem tudta kihasználni. Kisfaludy és Edwige hiányában Dragana Cvijic mellett a jobbátlövő Alicia Stolle játszott beállót a magyar csapatban, és góllal mutatkozott be ideiglenes posztján. Egy 5-1-es sorozattal elhúztak a bukarestiek, Elek Gábor vezetőedző időt kért, ennek hatására egy 4-1-es szériával felzárkózott csapata. Továbbra is sok volt a hiba - elsősorban támadásban - ferencvárosi oldalon, ezt kihasználva a vendégek megint elhúztak, és 17-11-es előnyben voltak a szünetben. A Magyar Kupa címvédője az első félidőben 14 lövést rontott.

A játék képe a második felvonás elején, majd Elek Gábor dühös időkérése után sem változott. Marie Davidsen ismét remekül védett a CSM kapujában, erre alapozva csapata a 37. percben már tíz találattal vezetett. A románok összpontosítása a fölényesnek ígérkező győzelem tudatában némileg romlott, ezt kihasználva valamelyest csökkentette hátrányát a Ferencváros. A hajrában egyre kevesebb energiát fordítottak a védekezésre a csapatok, így gólgazdag találkozón kapott ki az FTC, amely egy 6-0-s sorozattal kozmetikázni tudta az eredményt.

Emily Bölk, Márton Gréta és Klujber Katrin öt-öt gólt szerzett, Bíró Blanka öt, Janurik Kinga három lövést védett. A túloldalon Crina Pintea hatszor talált be, Marie Davidsennek 13 védése volt.

A két csapat 12. alkalommal találkozott egymással tétmeccsen, három magyar siker mellett a románok kilencedszer győztek.

A hat győzelemmel és egy vereséggel rendelkező Győri Audi ETO KC vasárnap a román Rapid Bucuresti otthonában lép pályára, a három sikerrel, egy döntetlennel és négy vereséggel álló Ferencváros pedig jövő szombaton a cseh Baník Most együttesét fogadja Érden.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×