eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Magyari Alda a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpia női vízilabdatornájának második fordulójában játszott Magyarország - Egyesült Államok mérkőzésen a Tacumi Vízilabdaközpontban 2021. július 28-án. A magyar válogatott 10-9-re legyőzte a kétszeres címvédő amerikai csapatot.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Faragó Tamás: ezt a mérkőzést eleve feladtuk

Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó a női vízilabda-válogatott csütörtöki veresége kapcsán kifejtette: a viadalt egyfajta edzőmeccsnek tekintették, sok fiatalt kipróbáltak.

A magyar női vízilabda-válogatott második csoportmeccsén 15-11-re kikapott a spanyoloktól a Santa Cruzban zajló Világliga-szuperdöntőben.

A mérkőzéssel kapcsolatban Faragó Tamás olimpiai, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó az InfoRádióban elmondta: "egy olyan hivatalos mérkőzést játszottunk, ami valójában egy edzőmérkőzés volt.

Két kulcsjátékosunk nem játszott, négy fiatalt kipróbált Bíró Attila,

tehát a mérkőzést eleve feladtuk annak reményében és érdekében, hogy ezeket a fiatalokat éles helyzetben kipróbáljuk. Érdemes lesz a nevüket megjegyezni, mert helytálltak és reményteljes tehetségek."

Az így összeállított női válogatott egy olyan spanyol csapattal szemben maradt alul, amelyben világsztárok is vannak, és olyan játékosok, akik 8-10 méterről is tudnak gólokat lőni. Faragó Tamás emlékeztetett: a spanyol válogatott a világ egyik legjobbja, az eredményei is bizonyítják, hogy komoly erőt képviselnek.

A jövő feladataival kapcsolatban kifejtette: a következő évre már egy megfiatalodott válogatottat kell összeállítani egyrészt az olimpiai, másrészt a vb-kvalifikáció miatt. Ennek megfelelően vállalták be így ezt a mérkőzést is. Mindemellett, jegyezte meg, a spanyolok otthon, bármilyen erős összeállítású a magyar válogatott, képesek győzni a mieink ellen.

Megerősítette, a bronzérem lehet most a reális eredmény a női vízilabda-válogatott számára.

"A legfontosabb cél, hogy a négy közé kerüljünk és ott jó mérkőzést játsszunk. Igen, megvan a lehetőség arra, hogy a bronzérmet megszerezzük."

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Vámos Petra: Félelem nélkül, bátran és vagányan játszunk

Vámos Petra: Félelem nélkül, bátran és vagányan játszunk

A női kézilabda-válogatott már Telkiben gyakorol a párizsi ötkarikás játékokra. Vámos Petra szerint lesz még bőven izomláz, küzdelmek és sok izzadtságcsepp, de mindent megér, hogy az olimpiára készülhetnek. A 23 éves irányító úgy látja, sokat fejlődött a csapat fél év alatt, és majd a korai meccsekhez való alkalmazkodás sem lehet akadály.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×