eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Sergio Pérez, a Red Bull mexikói versenyzője a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Szingapúri Nagydíján 2022. október 2-án.
Nyitókép: MTI/AP/Danial Hakim

Lapátra került a Forma-1 egyik versenyigazgatója

Egyúttal megszüntették azt is, hogy két versenyigazgató, egymást váltva dolgozzon.

A kettős rányitás rendszerét a Nemzetközi Automobil Szövetség Michael Masi távozását követően a 2021-es Forma-1-es szezonzáró után vezette be. Úgy gondolták, hogy a feladatokat két versenyigazgató fogja ellátni, egymást váltva. Eduardo Freitas és Niels Wittich párosa azonban összességében nem váltotta be a hozzájuk fűzött reményeket -olvashatjuk a vezess.hu cikkében.

A két versenyigazgató érkezése ellenére a szezonban számtalan alkalommal a furcsa, megkérdőjelezhető döntések születtek. Az utolsó csepp a pohárban a Japán Nagydíjon történt furcsa eset volt. A versenyt Eduardo Freitas koordinálta és kevés híján súlyos baleset történt, mert a pályán úgy jelent meg egy munkagép a szakadó esőben. A pilóták egy része versenytempóban, méterekre tudta csak elkerülni.

A futamot követő vizsgálat megállapította, hogy hiba történt. Eduardo Freitast azonnali hatállyal kirúgták, a kettős versenyigazgatói rendszert pedig beszüntették. Az Amerikai Nagydíjtól kezdve már csak Niels Wittich látja el ezeket a feladatokat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×