eur:
394.58
usd:
366.66
bux:
71594.21
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Párizs, 2018. június 9.A világelső román Simona Halep megcsókolja a győztesnek járó kupát, miután megnyerte a 117. francia nyílt teniszbajnokság női egyes versenyét 2018. június 9-én. A döntőben szetthátrányból fordítva győzte le az amerikai Sloane Stephenst. (MTI/AP/Michel Euler)
Nyitókép: Michel Euler

Új doppingbotrány: világsztár teniszező bukott meg

A kétszeres Grand Slam-bajnok Simona Halep az augusztusi US Openen adott pozitív mintát.

A korábbi világelső Simona Halep, aki a legfrissebb világranglistán is a kilencedik helyet foglalja el, az amerikai nyílt bajnokságon a roxadustat nevű tiltott szerrel bukott meg – írja a BBC. A roxadustat fokozza az eritropoetin endogén termelését, serkenti a hemoglobin és a vörösvértestek termelődését, ezért vérszegénység ellen használják.

A 31 éves játékos a hírre azonnal reagált, a doppingesetet élete legnagyobb megrázkódtatásaként írta le. "Ma az életem legkeményebb meccse kezdődik: harc az igazságért" – írta Twitter-oldalán.

"Hosszú pályafutásom alatt a csalás gondolata sem fordult meg a fejemben, mert szöges ellentétben áll azokkal az elvekkel, amelyek mentén engem neveltek" – írta még, és úgy vélekedett, hogy tisztességtelen helyzetbe keveredett.

Halep, aki 2018-ban megnyerte a Roland Garrost, majd egy évre rá Wimbledont is, azt állítja, csak egészen kis mennyiségű tiltott szert mutattak ki a szervezetében, és jelezte, a végsőkig harcolni fog az igazáért.

Halep hosszú idő után az első a tenisz éljátékosai közül, aki doppingügybe keveredett, legutóbb Marija Sarapova akadt fenn az ellenőrzésen, még 2016-ban.

Érdekesség, hogy a román játékos már szeptemberben bejelentette, hogy az orrműtét miatt befejezi az idei szezonját, de így várhatóan legalább kétéves kihagyás vár rá.

Közben az is kiderült, hogy kérte a B mintájának az ellenőrzését is, de az is pozitív eredmény adott. A nemzetközi szövetség egyelőre ideiglenesen függesztette fel a versenyzési jogát.

Címlapról ajánljuk
Gálik Zoltán a Patrióták Európáért szövetségről: sok a kérdőjel, de akár teljesen új színezetet is adhatnak az EP-nek

Gálik Zoltán a Patrióták Európáért szövetségről: sok a kérdőjel, de akár teljesen új színezetet is adhatnak az EP-nek

Az 1970-es évek vége óta egyre több politikai kompetenciát szerzett az Európai Parlament, és frakcióinak – az Európai Tanács mellett – jelentős szerep jut az uniós jogalkotásban – mondta az InfoRádióban a Budapesti Corvinus Egyetem docense. Gálik Zoltán hozzátette: az EP-képviselőknek a politikai közösségformálás szempontjából is nagyon fontos a frakciótagság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Amerikai béketerv szivárgott ki Ukrajnáról, Nyugat-Európában bukkant fel egy orosz tengeralattjáró – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Amerikai béketerv szivárgott ki Ukrajnáról, Nyugat-Európában bukkant fel egy orosz tengeralattjáró – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Antony Blinken amerikai külügyminiszter és Andrij Jermak, az ukrán elnök kabinetfőnöke kedden Washingtonban találkozott, hogy megvitassák a NATO-tagországok azon szándékát, miszerint Ukrajnát közelebb hozzák a szövetséghez. A találkozóra éppen egy héttel a washingtoni NATO-csúcstalálkozó előtt került sor - számolt be a Reuters. Az ukrajnai háború kezdete óta legalább két esetben is tevékenykedtek orosz tengeralattjárók Írország partjainál – írta meg a Bloomberg hírszerzési források alapján. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×