eur:
395.4
usd:
368.55
bux:
71841.69
2024. július 2. kedd Ottó
Nyitókép: Forrás: waterpolo.hu

Ötvenhét évesen meghalt az Európa-bajnok magyar játékos

Rébeli-Szabóné Vincze Edit BEK-et is nyert vízilabdában.

Meghalt Rébeli-Szabóné Vincze Edit, az 57 éves Európa-bajnok, Bajnokcsapatok Európa Kupája-győztes vízilabdázó szombaton hunyt el.

A magyar szövetség (MVLSZ) honlapjának híre szerint Vincze Edit meghatározó szerepet vállalt a női vízilabdasport magyarországi kialakulásában és első sikereiben. A sportoló 1991-ben Athénban Európa-bajnok lett, de már ott volt az 1987-es és 1989-es Eb-ezüstérmes válogatottban is. Később, 1993-ban Eb-bronzzal, 1995-ben pedig egy Eb-ezüsttel gazdagította gyűjteményét. Az 1991-es perth-i vb-n negyedik lett a válogatottal.

A Szentes csapatával 1993-ban BEK-győzelemig jutott, majd

"óvodapedagógusként és úszásoktatóként volt gyermekek százainak és helyi családok tucatjainak kedvence"

– áll a waterpolo.hu cikkében.

A szentesiek kedden 18.15-től a Szentesi Üdülőközpont bejáratánál csendes gyertyagyújtással és közös emlékezéssel búcsúznak Vincze Edittől.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
Az összes ellene zajló eljárást megúszhatja Donald Trump – Joe Bidenék nagyon kiborultak

Az összes ellene zajló eljárást megúszhatja Donald Trump – Joe Bidenék nagyon kiborultak

Az Egyesült Államok Legfelsőbb Bírósága hétfőn nyilvánosságra hozott döntésében úgy határozott Donald Trump ügyében, hogy az amerikai elnök tevékenységeinek "magját" abszolút immunitás, hivatalos cselekedeteit pedig vélelmezett mentelmi jog védi. A történelmi határozatot, amely értelmében tovább húzódik Trump büntetőjogi felelősségre vonása, a republikánusok kitörő örömmel üdvözölték, míg Joe Biden amerikai elnök és demokrata párttársai élesen kritizálták.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×