eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál

Davis Kupa: Fucsovics nyert, a magyarok legyőzték az ukránokat

Fucsovics Márton megnyerte pénteken a harmadik egyes mérkőzést, így a magyar teniszválogatott 3-1-re legyőzte az ukránokat Vilniusban a Davis Kupa osztályozóján.

A párharc 2-1-es magyar vezetésnél folytatódott, miután a csütörtöki egyesekben Fucsovics Márton Vjacseszlav Bielinszkijt, Piros Zsombor pedig Vladiszlav Orlovot verte könnyedén, majd a pénteki párost az ellenfél hozta.

Az ukránok kapitánya, az 1999-es Roland Garroson döntős Andrij Medvegyev a negyedik meccsre az előzetes nevezéssel ellentétben nem Orlovot, hanem a nem sokkal korábban párosban is szerepet kapó Ilja Beloborodkót küldte pályára, aki 747. az ATP-rangsorban. A jelentős különbség miatt a sima magyar győzelem volt a papírforma, ezt Fucsovics igazolta is, dupla brékkel kezdett, 4:0-nál az ellenfél összesen három labdamenetet nyert. A magyarok legjobbja 4:1-nél váratlanul elbukta a szerváját, de rögtön javított, semmire elvette Beloborodko adogatását, és 31 perc elteltével szettelőnyben volt.

A második játszmában a lendületbe jövő Beloborodko meglepetésre 3:1-re elhúzott, ám a harmincéves Fucsovics ezúttal is azonnal visszabrékelt, és nemsokára már sorozatban négy nyert gémnél tartott. A nyíregyházi sportoló 5:4-nél a mérkőzésért szervált, de váratlanul elkezdett rontani, és a rivális utolérte őt. Újabb magyar brék után Fucsovics ismét a meccsért adogatott, és ekkor már nem hibázott. A találkozó 1 óra 36 percig tartott.

"Az én játékommal nem könnyű ez a borítás, mert nagyon lassú a pálya, keményen kell ütnöm, és a szokásosnál többet kell támadnom" - nyilatkozott Fucsovics Márton. "Ellenfelem a legjobbját nyújtotta, de a végén sikerült feljebb emelnem a szintet, ennek köszönhetően nyertem" - tette hozzá.

A hátralévő egyest az eredeti tervek szerint Bielinszkij-Piros felállásban bonyolították volna le a vilniusi csarnok kemény pályáján, de a két kapitány megállapodása alapján az utolsó meccset már nem játsszák le.

A magyar válogatott sikerével jövőre ismét a DK selejtezőjében léphet pályára, míg az ukránok az I-es csoportban folytatják szereplésüket.

A nemzeti együttes márciusban Sydneyben vívott selejtezőt, és 2-1-es vezetés után 3-2-re kikapott az ausztráloktól, akik ezzel bejutottak a DK-döntő jelenleg zajló csoportküzdelmeibe.

Nagy Zoltán kapitány elsőként arról beszélt, hogy a 2-0-s vezetés tudatában változtatott a pároson.

"Az előny megnyugtató volt, ezért kaptak bizalmat a fiatalok. Szoros mérkőzésre számítottunk, de párosban amúgy is sokszor csak pár ponton múlik a meccs. A fiúk szépen helytálltak, de látszottak még apróbb hiányosságok. Aztán 2-1-nél maradt az eredeti felállás, Marci játszott, és végül sima győzelmet aratott" - fejtette ki.

A szakvezető közölte, a párharc előtt a magyarok voltak az esélyesek, és büszke csapatára, amely beváltotta a reményeket.

"Még egy összecsapást meg kell nyernünk ahhoz, hogy tavaly után jövőre ismét a DK-döntőben szerepelhessünk. Hosszabb távon egy jó mag kezd kialakulni, és ha így fejlődnek a srácok, akkor bízom benne, hogy újra ott lehetünk a legjobbak között" - tette hozzá.

A nemzeti együttes márciusban Sydneyben vívott selejtezőt, és 2-1-es vezetés után 3-2-re kikapott az ausztráloktól, akik ezzel bejutottak a DK-döntő jelenleg zajló csoportküzdelmeibe

Eredmény

Ukrajna-Magyarország 1-3 - végeredmény

Ilja Beloborodko-Fucsovics Márton 2:6, 5:7

korábban:

Ilja Beloborodko, Vladiszlav Manafov-Marozsán Fábián, Fajta Péter 7:6 (7-4), 6:4

csütörtökön játszották:

Vladiszlav Orlov-Piros Zsombor 2:6, 2:6

Vjacseszlav Bielinszkij-Fucsovics Márton 3:6, 2:6

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×