eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Jansik Szilárd (b) és Vogel Soma a vízilabda Európa-bajnokság férfi tornájának negyeddöntőjében, a Magyarország - Montenegró mérkőzés után Splitben 2022. szeptember 6-án. A címvédő és olimpiai bronzérmes magyar válogatott 11-8-ra győzött, ezzel bejutott az elődöntőbe.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Faragó Tamás: csodálatos győzelmet arattunk

Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok pólólegenda szerint "ég és föld" a különbség a budapesti vb-n és a mostani Eb-n szereplő játékosok hozzáállása között.

A magyar férfi vízilabda-válogatott 11-8-as sikert aratott a spliti Európa-bajnokságon Montenegróval szemben, és ezzel bejutott az elődöntőbe. A magyar válogatott végig előnyben volt, a montenegróiak csak felzárkózni próbáltak – sikertelenül.

„Csodálatos győzelmet arattunk. Igazi csapatként szerepeltünk, pedig féltettük a fiúkat, sok új játékos van a csapatban, rutintalanok. A budapesti vb-n épp a csapategységet, a győzni akarás hiányoltuk, és most az Európa-bajnokságon nemcsak két fantasztikus győzelmet arattunk a szerbek és a montenegróiak ellen, hanem hihetetlen pontos, taktikailag fegyelmezett csapatjátékot láttunk. Csak szépeket tudok mondani a fiúkról és Varga Zsoltról is" – értékelt Faragó Tamás.

Az új szövetségi kapitánnyal egyelőre remekül szerepel az átalakult válogatott, a pólólegenda elsősorban a hozzáállásban, a mentalitásban látja a különbség, amely szerinte "ég és föld". Úgy látja, Varga Zsolt elsősorban abban ért el sikert, hogy mindenki odaadó legyen, hogy megpróbálja a maximumot nyújtani.

A negyeddöntő hőse az újdonsült csapatkapitány, Jansik Szilárd volt, aki öt góllal vette ki részét a sikerből, a Nemzet Sportolója mégsem a góljait emelte ki. „Jansik Szilárd fantasztikus személyisége, egyénisége a magyar vízilabdasportnak, aki nemcsak jó játékos, hanem igazi sportember. Ez az, amit eddig hiányoltunk, a sportemberi magatartást. Nemcsak a teljesítménye, hanem a hozzáállása, gondolkodása is elragadó. Örülök, hogy révbe ért és megmutatta, hogy milyen értékes játékos" – mondta Faragó Tamás.

A folytatásban, a döntőért a spanyol csapattal játszik a magyar együttes, és a szakember bizakodó a folytatást illetően.

„Bármeddig eljuthat a válogatott, bár azzal tisztában vagyok, hogy a spanyol és az olasz csapat erősebb, és oda sorolható a horvát is, amely ráadásul otthon játszik. A fiúk már túlteljesítették az elvárást, és ha felszabadultan tudnak játszani, ha képesek megismételni ezt a fegyelmezett játékot, akkor bármi lehet. Egy biztos: ők a magyar vízilabdát képviselik, tehát nyilvánvalóan a végső győzelemért játszunk" – jelentette ki.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Vámos Petra: Félelem nélkül, bátran és vagányan játszunk

Vámos Petra: Félelem nélkül, bátran és vagányan játszunk

A női kézilabda-válogatott már Telkiben gyakorol a párizsi ötkarikás játékokra. Vámos Petra szerint lesz még bőven izomláz, küzdelmek és sok izzadtságcsepp, de mindent megér, hogy az olimpiára készülhetnek. A 23 éves irányító úgy látja, sokat fejlődött a csapat fél év alatt, és majd a korai meccsekhez való alkalmazkodás sem lehet akadály.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×