eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Basketball hoop isolated on black background. Professional sport concept
Nyitókép: Augustas Cetkauskas/Getty Images

Tömegverekedés és balhé a kosárlabda-Eb-n

A törökök a hazautazásukat helyezték kilátásba.

Tömegverekedés és botrány tört ki vasárnap a férfi kosárlabda Európa-bajnokság tbiliszi csoportjában a Georgia–Törökország mérkőzés után.

A német Bild napilap tájékoztatása szerint a hazaiak által kétszeri hosszabbítás után 88-83-ra megnyert meccs negyedik negyedében a Philadelphia 76erst erősítő török Furkan Korkmaz és az őt szabálytalanul szerelő georgiai Duda Sanadze összeakaszkodott egymással a parketten. Közben az órát nem állították le, és 22 másodperc eltelt a találkozóból, a nézők pedig poharakkal és különféle tárgyakkal kezdték el dobálni a vendégjátékosokat.

A két kosarast a játékvezető kiállította, majd Omer Onan, a török szövetség alelnöke szerint

amikor Furkan bement az öltözőfolyosóba, a találkozóra nem nevezett hazai játékosok, valamint rendőrök támadtak rá.

"A mérkőzés után aztán mintegy harminc rendőr rontott ránk, és bármilyen hihetetlen, de összecsaptunk a georgiai rendőrséggel" – közölte Onan, hozzátéve, már jelezte az esetet a nemzetközi szövetségnek (FIBA).

A törökök követelik a belső kamerarendszer felvételeinek a kiadását, ellenkező esetben az alelnök szerint hazautaznak az Eb-ről.

"Kezdettől fogva katasztrofálisak voltak az itteni körülmények, 45 perc alatt értünk a hoteltől a csarnokig úgy, hogy a rendőrök sem segítettek az odajutásban" - jelentette ki Onan.

A török szövetség emellett óvást nyújtott be a FIBA-hoz a játékidőhöz szabályellenesen hozzászámított 22 másodperc miatt.

Három forduló után a törökök 2/1-es győzelmi mérleggel másodikok, míg a házigazdák 1/2-vel ötödikek a tbiliszi csoportban.

Címlapról ajánljuk
24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

Az Egészséges utcák program célja a fővárosiak életminőségének javítása, a gyalogos és a kerékpáros közlekedés fejlesztése, a gépjárműforgalom csillapítása, valamint az akadálymentesítés. Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke az InfoRádióban elmondta: szeptemberben derül ki, hogy mely kerületek kaphatnak támogatást. Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester szerint a kezdeményezésnek köszönhetően akár meghétszereződhet a zöldfelületek aránya a XII. kerületben.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×