eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Carlos Sainz, a Ferrari spanyol versenyzője a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Belga Nagydíjának időmérő edzésén a spa-francorchampsi 2022. augusztus 27-én. A futamot augusztus 28-án rendezik.
Nyitókép: Olivier Matthys

Verstappen nyerte az időmérőt, de Sainz indul az élről

Verstappen az idén negyedszer, pályafutása során pedig 17. alkalommal volt a legjobb az időmérőn.

A világbajnoki címvédő Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Belga Nagydíj szombati időmérő edzésén, de rajtbüntetése miatt a másodikként záró Carlos Sainz Jr., a Ferrari spanyol pilótája startol majd az első helyről a vasárnapi futamon.

Sainz pályafutása során másodszor rajtolhat az első helyről Forma-1-es futamon.

Verstappen csapattársa, a mexikói Sergio Pérez zárt harmadikként, így a második rajtkocka lesz az övé a vasárnapi viadalon.

A harmadik pozícióból a kétszeres vb-győztes spanyol Fernando Alonso (Alpine) vág majd neki a futamnak, mellőle pedig a hétszeres világbajnoki brit Lewis Hamilton (Mercedes) rajtol.

Motor- és motorelemcserék miatt hét versenyző kapott rajtbüntetést, közülük hatot a mezőny végére soroltak, míg Vallteri Bottast (Alfa Romeo) 15 starthelyes szankcióval sújtották. A finn pilóta utolsó lett az időmérőn, így a 20. pozícióból indulhat, míg a másik hat megbüntetett versenyző között az időmérőn elért eredmény rangsorolt. Ennek eredményeként Verstappen a 14., összetettbeli nagy riválisa, Charles Leclerc pedig (Ferrari) a 15. kockából startol.

Büntetés miatt csúszott hátra Esteban Ocon (Alpine), Lando Norris (McLaren), Csou Kuan-jü (Alfa Romeo), valamint Mick Schumacher (Haas) is.

A 44 körös Belga Nagydíj vasárnap 15 órakor kezdődik.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×