eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
A ferencvárosi Vécsei Bálint (j) és Spandler Csaba, a Puskás Akadémia játékosa a labdarúgó OTP Bank Liga 1. fordulójában játszott Ferencvárosi TC - Puskás Akadémia FC mérkőzésen a Groupama Arénában 2022. július 31-én.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

A hosszabbításban gyűjtötte be a három pontot a Ferencváros - eredmények, tabella

A címvédő a hazai pályán a mérkőzés végén szerzett góllal 1-0-ra legyőzte a legutóbb bronzérmes Puskás Akadémiát a labdarúgó OTP Bank Liga első fordulójának vasárnapi zárásán.

A felcsútiak, akiket századik alkalommal irányított Hornyák Zsolt vezetőedző az élvonalban, továbbra is nyeretlenek a zöld-fehérek otthonában.

A címvédő zöld-fehérek kezdtek jobban, egyértelműen irányították a játékot, eleinte mégis a vendégek voltak veszélyesebbek, mert gyors ellentámadásaik több zavart okoztak. Az idő múlásával a játék képe csak annyiban változott, hogy a felcsútiak már ritkábban jutottak el a hazai kapuig, míg a Ferencváros hiába futballozott fölényben, a szünetig nem tudott előnybe kerülni.

A folytatásban is a fővárosiak irányítottak, de fölényük meddő volt. Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedző hármas cserével és szerkezetváltással próbálta frissíteni a csapatát, amelyet eleinte ez inkább megzavart, ugyanis a meccs egyik legnagyobb helyzetét Mezghrani hagyta ki. A Ferencváros hiába játszott fölényben, nagy helyzete nem volt, eközben a Puskás Akadémia büntetőhöz jutott, de Favorov azt a keresztlécre vágta. A hajrában sikerült igazán veszélyeztetnie a végig fölényben futballozó FTC-nek, ugyanis Thelander fejese a keresztléc tetejére pattant, de aztán Zachariassen már betalált fejjel, így a veszélyesebben játszó PAFC végül pont nélkül távozott a Groupama Arénából.

Az előző idényben negyedik MOL Fehérvár FC 2-0-s vereséget szenvedett vasárnap a Paks vendégeként.

Az első félidőben a hivatalos statisztika szerint többet birtokolta a labdát a vendégegyüttes, amely ennek ellenére hátránnyal vonult szünetre, mivel a paksiak a kevés lehetőségük közül az egyikből betaláltak a rivális kapujába.

Fordulás után nagyon hamar megduplázta az előnyét a hazai együttes kihasználva a fehérvári védelem bizonytalankodását. A folytatásban több nagy helyzete is volt a vendégeknek, de a paksi kapus számos alkalommal bravúrral hárított, így a tolnaiak megérdemelten tartották otthon a három pontot.

További vasárnapi eredmény:
Kisvárda Master Good-Debreceni VSC 2-2

Szombaton játszották:
Kecskeméti TE-Vasas FC 0-0
Újpest FC-Mezőkövesd Zsóry FC 1-1

Pénteken játszották:
Budapest Honvéd-ZTE FC 0-1

A tabella

1. Paksi FC 1 1 - - 2-0 3 pont

2. Ferencvárosi TC 1 1 - - 1-0 3

ZTE FC 1 1 - - 1-0 3

4. Debreceni VSC 1 - 1 - 2-2 1

Kisvárda Master Good 1 - 1 - 2-2 1

6. Mezkövesd Zsóry FC 1 - 1 - 1-1 1

Újpest FC 1 - 1 - 1-1 1

8. Vasas FC 1 - 1 - 0-0 1

Kecskeméti TE 1 - 1 - 0-0 1

10. Budapest Honvéd 1 - - 1 0-1 0

Puskás Akadémia FC 1 - - 1 0-1 0

12. MOL Fehérvár FC 1 - - 1 0-2 0

A 2. forduló programja

augusztus 5., péntek:

Vasas FC-Paksi FC 20.00

augusztus 6., szombat:

Debreceni VSC-Kecskeméti TE 20.00

augusztus 7., vasárnap:

Kisvárda Master Good-Mezőkövesd Zsóry FC 15.30

Puskás Akadémia FC-Újpest FC 17.45

MOL Fehérvár FC-Budapest Honvéd 20.00

A szombatra kiírt ZTE FC-Ferencvárosi TC elhalasztották.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×