eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Alexandru Baluta, a Puskás Akadémia játékosa (b) és Bruno Varela, a portugál csapat kapusa a labdarúgó Konferencia-liga selejtezőjének második fordulójában, a Puskás Akadémia - Vitória Guimaraes visszavágó mérkőzésen a felcsúti Pancho Arénában 2022. július 28-án. A mérkőzés 0-0-s döntetlenre végződött, így a portugál együttes 3-0-s összesítéssel jutott tovább.
Nyitókép: MTI/Vasvári Tamás

Búcsúzott a Puskás Akadémia a Konferencia-ligától

A magyar csapat hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott a portugál Vitória SC-vel, így előbbi búcsúzott, utóbbi pedig 3-0-s összesítéssel jutott tovább a labdarúgó Konferencia-liga selejtezőjének második fordulójából.

A felcsúti együttes a csütörtöki visszavágón két fontos játékosát, Nagy Zsoltot és Szolnoki Rolandot is elveszítette sérülés miatt.

A Puskás Akadémia vasárnap a címvédő Ferencváros otthonában kezd az OTP Bank Ligában.

Az első mérkőzésen háromgólos hátrányba kerülő Puskás Akadémia egyáltalán nem hite hagyottan lépett pályára, kemény csatára késztette a portugál együttest, ugyanakkor az első félidőben két fontos játékosát is elveszítette. Szerencsétlen sérülés miatt a játékrész elején a júniusban a németek és az angolok elleni Nemzetek Ligája-mérkőzéseken eredményes Nagy Zsoltot, a szünet előtt pedig Szolnoki Rolandot kellett lecserélni.

A fordulást követően sem változott a játék képe, a felcsútiak igyekeztek ugyan, ám a vendégek összességében könnyedén hárították el próbálkozásaikat. Hornyák Zsolt, a Puskás Akadémia vezetőedzője fél órával a vége előtt hármas cserével próbált utoljára beleszólni a párharcba, azonban ez sem kavarta fel az állóvizet, nem született gól a találkozón.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Szinte középkori állapotok uralkodnak a világ egyik legzártabb régiójában, mégis a globális versenyfutás fontos része lett

Szinte középkori állapotok uralkodnak a világ egyik legzártabb régiójában, mégis a globális versenyfutás fontos része lett

A 21. században a fokozódó globális versenyfutás miatt a hegemón szerepre törő hatalmak figyelmébe kerülnek olyan térségek is, amelyeket korábban szinte teljesen elfelejtett a világ. Ezek közé tartozik az Afganisztánhoz tartozó rendkívül szegény Wakhan-folyosó is, ahol szinte középkori állapotok uralkodnak. A völgy egyszerre több okból is a döntéshozók figyelmének középpontjába került, ráadásul egyszerre több ország is növelte az aktivitását. A növekvő érdeklődés vélhetően a jövőben sem fog alább hagyni, mivel túl sok potenciál rejtőzik az elszigetelt területben.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×