eur:
392.88
usd:
363.36
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Varga Zsolt, a Ferencváros vezetőedzője (k) időkérés közben a férfi vízilabda Bajnokok Ligája harmadik helyéért játszott FTC-Telekom Waterpolo-Brescia mérkőzésen Belgrádban 2022. június 4-én. A Ferencváros a harmadik helyen végzett, miután 14-12-re legyőzte az olasz csapatot.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Varga Zsolt irányíthatja a férfi pólóválogatottat

A 2024-es párizsi olimpia végéig szól az új szövetségi kapitány szerződése.

Varga Zsoltot nevezték ki a férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitányának – jelentette be Vári Attila, a magyar szövetség elnöke.

A szerződés a 2024-es olimpia végéig szól. Varga Zsolt a következő szezonban még párhuzamosan az FTC-t is irányíthatja, utána lesz főállású szövetségi kapitány.

Vári Attila elmondta, hogy a fiatalításnak fel kell gyorsulnia a párizsi olimpiára, és a történelmi eredményeknek megfelelően kell szerepelnie az együttesnek a játékokon.

Varga Zsolt az augusztus végén kezdődő, horvátországi Európa-bajnokságon mutatkozik be szövetségi kapitányként, a felkészülés jövő hétfőn kezdődik.

Varga Zsolt arról beszélt, hogy fontos a spliti Európa-bajnoki felkészülés, a keretet és a stábját napokon belül összeállítja és kihirdeti. Lehetnek átfedések az FTC és a válogatott stábjában - tette hozzá.

Az Eb-n a győzelemért kell küzdenie a csapatnak

– hangsúlyozta.

"Elődöm, Märcz Tamás felajánlotta a segítségét, vele is egyeztetni fogok elsősorban arról, mikorra milyen edzőtáborok és medenceidők vannak lekötve. Ezt is figyelembe véve kezdjük majd el a munkát" - közölte Varga Zsolt.

Játékosként olimpiai bajnok volt Sydney-ben, és két Európai-bajnoki aranyérmet is nyert. Az FTC-t 2013 óta irányítja, háromszoros bajnok, négyszeres kupagyőztes. 2019-ben megnyerte a BL-t, előtte pedig kétszer az Eurokupát.

Az előző szövetségi kapitány, Märcz Tamás közös megegyezéssel távozott a világbajnoki hetedik hely után, a döntést hétfőn jelentették be.

Legutóbb 1985 és 1988 között Gyarmati Dezső volt úgy kapitány, hogy mellette klubcsapatot is irányított.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×