eur:
397.3
usd:
356.92
bux:
73896.18
2024. szeptember 30. hétfő Jeromos
Burning candle and white calla on dark background with copy space. Sympathy card
Nyitókép: izzzy71/Getty Images

Meghalt Petrekanits Máté

Hetvenhárom éves korában elhunyt Petrekanits Máté 107-szeres válogatott röplabdázó, a terhelésélettan egyik legismertebb hazai szakértője.

A Magyar Röplabda Szövetség honlapja szerdán felidézi, hogy a kedden elhunyt Petrekanits 1949. július 3-án született. Baján kezdett röplabdázni, majd a Testnevelési Főiskolán folytatta, ahonnan bekerült a válogatottba is. A nemzeti csapatban 107 alkalommal lépett pályára 1968 és 1975 között.

Tagja volt az 1966-os budapesti junior Európa-bajnokságon ötödik helyezett együttesnek. A felnőttek között szerepelt az 1970-es világbajnokságon (11. hely), valamint az 1971-es és 1975-ös Európa-bajnokságon (5. és 11. hely).

A főiskola elvégzése után 1980-ig a Bp. Honvéd SE-ben játszott, majd élsportolói pályafutását követően a Pénzügyőr SE-ben röplabdázott még több évtizedig.

Később a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kar (TF) Terhelésélettani Laboratórium vezetője volt. A terhelésdiagnosztika tantárgy oktatója, a Magyar Élettani Társaság, a Magyar Olimpiai Bizottság szakmai tudományos bizottsága, a Magyar Labdarúgó Szövetség orvosi bizottsága és a Magyar Edzők Társaságának elnökségi tagja volt.

Címlapról ajánljuk
Kerékpáros-vb-t rendezne Magyarország – így reagált a nemzetközi szövetség

Kerékpáros-vb-t rendezne Magyarország – így reagált a nemzetközi szövetség

A Magyar Kerékpáros Szövetség elnöke a múlt heti, zürichi éves kongresszuson jelezte a nemzetközi szövetségnek, hogy hazánk országúti világbajnokságot rendezne, sőt más szakágak világversenyeinek idehozatala is szóba jöhet. Az egyre sikeresebb Tour de Hongrie révén az infrastruktúra adott, Schneller Domonkos az InfoRádióban elmondta, hogy milyen egyéb feltételeknek kellene még teljesülniük ahhoz, hogy az álom valósággá váljon.

Orbán Viktor: ha baj van, a magyarok példásan összefognak, ebből kéne valamit átmenteni a békeidőkre

A miniszterelnök beszéde nyitja meg az Országgyűlés őszi ülésszakát. Szólt az árvízi védekezésről, a gyermekeket érintő nyári intézkedésekről is. A gazdasági semlegesség politikáját kell felépíteni szerinte, nem szabad egyik blokk mögé sem beállni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.01. kedd, 18:00
Csató Gábor
az Országos Mentőszolgálat főigazgatója
Indul az izraeli offenzíva, végóráit éli a Hezbollah? - Híreink Izrael libanoni inváziójáról

Indul az izraeli offenzíva, végóráit éli a Hezbollah? - Híreink Izrael libanoni inváziójáról

Magyar idő szerint este kilenckor elkezdte megdolgozni az izraeli tüzérség Libanon határ menti területeit. Az Egyesült Államokkal történő egyeztetést követően Jeruzsálem bejelentette, hogy a korábbi elvárásokkal ellentétben nem fogják megszállva tartani Libanon déli részét, "mindössze" a Hamász infrastruktúráját semmisítik meg. A libanoni reguláris erők már a támadás előtt visszavonultak, a nemzetközi közösség több tagja pedig még most is fegyvernyugvásra szólít fel. Cikkünk folyamatosan frissül Izrael libanoni inváziójának legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×