eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel
A kínai Csou Kuan-jü sérült Alfa Romeóját felemelik a helyszínről, miután bukott a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Brit Nagydíjának rajtja után a silverstone-i pályán 2022. július 3-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Christian Bruna

Nincs vége, jön az újabb szabályváltozás a Forma–1-ben

A Nemzetközi Automobil Szövetség 2023-ban új szabályokat vezet be az autók pattogásának csökkentése érdekében.

Az FIA szeretné, ha a következő Forma-1-es idény már nem a delfinezés jelenségéről szólna, új szabályokat is bevezetnek az autók pattogásának csökkentése érdekében – írja a vezess.hu.

A szövetség egyúttal megerősítette, hogy a Belga Nagydíjon már életbe lép az új technikai direktíva, amelynek értelmében nem csak az autók pattogásának mértékét limitálják, szigorúbban ellenőrzik majd a padlólemezeket is. Elképzelhető, hogy emiatt a Red Bullnak és a Ferrarinak is módosítania kell majd az autóján.

Jövőre további változtatások jönnek: a padlólemezek sarkait megemelik 25 milliméterrel, illetve a padlólemez alatti diffúzor kivezetésének is feljebb kell kerülnie. Még szigorúbban ellenőrzik majd a padlólemezek hajlékonyságát, illetve kötelezővé tesznek egy új szenzort, amellyel az eddiginél is pontosabban lehet mérni az aerodinamikai áramlatokat.

Csou Kuan-jü silverstone-i balesete után a bukókeretekre vonatkozó szabályokat is felülvizsgálják és szigorítják.

Címlapról ajánljuk
Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.

Hajdu János: a TEK megpróbál lépést tartani az informatikai robbanással

A terrorelhárítás fejlődését bemutató kiállítás nyílt a Rendőrmúzeumban, az áprilisig megtekinthető tárlat a XX. század elejétől kezdődően bemutatja az összes fontos, Magyarországon történt merényletet, terrorcselekményt – mondta az InfoRádióban a Terrorelhárítási Központ főigazgatója. Hajdu János rendőr altábornagy szerint Európában és a világban is számos helyen nagyra becsülik a TEK tevékenységét, és arról is beszélt, milyen új kihívásokkal kell szembenéznie a jövőben a központnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×