eur:
394.93
usd:
367.52
bux:
71456
2024. július 2. kedd Ottó
Az angol Wayne Rooney a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság nyolcaddöntőjének Anglia - Izland mérkőzésén a nizzai Allianz Riviera Stadionban 2016. június 27-én.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Tényleg Amerikában folytatja Wayne Rooney

Az egykori angol csatárt a DC United vezetőedzője lett.

Wayne Rooney-t nevezték ki az észak-amerikai labdarúgó-bajnokságban (MLS) szereplő DC United vezetőedzőjévé kedden.

A washingtoni klub bejelentése szerint a megbízott edzőként dolgozó Chad Ashton irányítja a csapatot addig, amíg Rooney megkapja a munkavállaláshoz szükséges vízumot.

A 36 éves tréner játékosként 2018 és 2020 között futballozott a DC Unitedben, majd az angol Derby County játékos-edzője, később vezetőedzője lett. Rooney tavaly januártól irányított a Derbynél, amely a legutóbbi szezonban pénzügyi gondokkal küzdve végül kiesett a másodosztályból.

Az 53 góllal az angol válogatott történetének legeredményesebb játékosa júniusban jelentette be, hogy lemond a Derby County vezetőedzői posztjáról.

Rooney játékosként a Manchester Uniteddel öt angol bajnoki címet, valamint Bajnokok Ligáját is nyert, a Vörös Ördögök színeiben 253 gólt szerzett 2004 és 2017 között.

A DC United az MLS Keleti konferenciájának utolsó előtti helyén áll, 17 meccsen csupán 17 pontot szerzett.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
395 alatt a forint

395 alatt a forint

Hétfőn még erősödéssel kezdett a forint, aztán amint romlott a külpiaci hangulat, a forint is visszakanyarodott, kedden pedig a borongós külső környezet mellett újra esni kezdett, így az euróval szembeni jegyzések 396 fölé lendültek. A délelőtti eurózóna inflációs adat nem mozgatta meg a piacokat, délután viszont amellett, hogy Christine Lagarde és Jerome Powell jegybankelnökök is megszólalnak, Amerikából munkaerőpiaci adat is érkezik. Összességében az látszik, ami az előző hetekben: a dollár az euróval szemben az 1,07 körül ingadozik, és az amerikai deviza kilengéseivel a forint is hol erősödik, hol gyengül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×