eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Faragó Tamás olimpiai bajnok vízilabdázó, miután átvette a Budapest díszpolgára elismerést a Fővárosi Közgyűlés ünnepi ülésén, amelyet a szabadság napja alkalmából tartottak az Újvárosháza dísztermében 2014. június 19-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Faragó Tamás: mindenki el van ájulva a csajok csodálatos szereplésétől

A 2005-ben világbajnok női válogatott szövetségi kapitánya szerint a döntőbe jutás nagy siker, de szerinte az amerikaiak ellen is lehet nyerni.

A magyar női vízilabda-válogatott szombat este telt ház előtt játszhatja a világbajnokság döntőjét az Egyesült Államok ellen a Margitszigeten. 2005 óta először szerepelhet az együttes vb-fináléban, akkor Faragó Tamás szövetségi kapitány irányításával sikerült legyőzni éppen az amerikaiakat a fináléban.

"Szerintem ez óriási eredmény. Mindenki el van ájulva a csajok csodálatos szereplésétől. Bíró Attila azt írta nekem, hogy a csoda az egyetlen realitás, annyira örült ennek a győzelemnek. Legyünk erre büszkék" – mondta az InfoRádióban az olimpiai, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó.

Legutóbb 2005-ben került döntőbe világbajnokságon a magyar női válogatott.

"Amikor én nyertem, akkor is azt mondtam, mint játékosként, hogy a játékosok csinálják az edzőt, ezért örültem annak, hogy jó játékosaim voltak, és ebben a sikerben én is részesülhettem" – idézte fel az egykori szövetségi kapitány, hozzátéve, hogy akkor az elődöntőben Kanadát verték meg, és az Egyesült Államokat kétszer is legyőzték. Szerinte azóta sokkal többet fejlődött a női vízilabda, férfias lett, taktikailag beértek, jobban lőnek, technikailag jobb megoldásokat választanak.

"A vízilabda jövőjét elsősorban a női vízilabda fogja megmenteni"

– jelentette ki.

A mostani döntőbe kerülés Faragó Tamás szerint már nagy siker, de ő ennél többet remél. "Én ismerem a csajokat, a női vízilabdát és az amerikai együttest, ezért mi egy nagyon szoros, erős mérkőzést fogunk játszani, és ha az amerikaiak rossz napot fognak ki, akkor szerint a csajok még nyerni is tudnak" – mondta.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×