eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Ivkovics Sztojan, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a férfi kosárlabda világbajnoki selejtező E csoportjának harmadik fordulójában játszott Magyarország - Montenegró mérkőzésen a debreceni Főnix Arénában 2022. február 24-én.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Ivkovics Sztojan: itt nem divat a panaszkodás

A szövetségi kapitány a vasárnap véget ért bajnoki szezont szorosan követő, újabb erőpróbát emelte ki feladatként a magyar férfi kosárlabda-válogatott számára, amely két mérkőzéssel fejezi be a világbajnoki selejtezősorozat első szakaszát.

A magyarok pénteken a budapesti Tüskecsarnokban fogadják kulcsfontosságú meccsen Portugáliát, majd jövő hétfőn Franciaországban lépnek pályára. A nemzeti csapat hétfői, kecskeméti sajtótájékoztatóján Szalay Ferenc, a szövetség (MKOSZ) elnöke elsőként arról beszélt, hogy remek évadon van túl a magyar kosárlabda.

„A Sopron megnyerte a női Euroligát, és ide kívánkoznak a férfi válogatott vb-selejtezői is. Reális esélyünk van a továbbjutásra, ehhez le kell győzni a portugálokat. A csapat hozzáállása példaértékű, mindenki itt van, akit hívtak, és külön örülök annak, hogy vannak példaképek a fiatalok számára, például a súlyos sérülésből visszatért Eilingsfeld János” – fejtette ki az MKOSZ első embere.

Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány kiemelte, a válogatottnál nem divat a panaszkodás.

„Itt most mindenki összeszorítja a fogát, és letudja ezt a két meccset. Az eddig nyeretlen portugáloknak ez az egyetlen esélyük a továbbjutásra, ők tét nélkül játszhatnak, ráadásul régebb óta készülnek, mint mi, úgyhogy várhatóan egyben lesznek” – mondta a szakvezető. „Innentől pedig vége szakad azoknak a meccseknek, amelyeken velünk egy szinten lévő csapatokkal játszunk, utána csak top ellenfelek jönnek, utazunk a franciákhoz, Eb-felkészülési meccset vívunk majd többek között a szerbekkel és a horvátokkal, aztán szeptemberben jön az Eb” – sorolta a kapitány, hozzátéve, megtiszteltetés ilyen ellenfelekkel szemben pályára lépni, de

nem feltartott kézzel mennek ki a parkettre, és mindenkinek képesek kellemetlenséget okozni.

Eilingsfeld János közölte, a gerincsérve rendben van, de speciális bemelegítést kell végeznie a mérkőzések előtt. „Nehéz meccsre számítok a portugálok ellen, kellemetlen és gyors kosárlabdát próbálnak játszani, de alaposan felkészülünk belőlük” – jelentette ki az Atomerőmű kosarasa.

A vasárnap még bajnoki döntőt vívó csapatoktól, az aranyérmes Szombathelytől és a második Körmendtől már a nap folyamán megérkeznek a behívott játékosok a nemzeti együttes kecskeméti edzőtáborába, ahonnan pénteken utazik a keret Budapestre.

Ami az ötödik fordulós mérkőzést illeti, az MKOSZ tájékoztatása szerint már alig van jegy a Portugália elleni sorsdöntő találkozóra, így

várhatóan telt ház, azaz 4000 szurkoló várja majd a csapatokat a Tüskecsarnokban.

A csoportban veretlenül éllovas francia csapat már biztosan ott lesz a vb-kvalifikáció második körében. Az E csoport harmadik, még továbbjutó helyének megszerzéséért az Ivkovics-legénységnek a nyeretlenül sereghajtó Portugáliát kell megelőznie, amelyet ehhez le kell győznie pénteken.

A 2023 februárjáig tartó európai vb-selejtezősorozatban 32 együttes verseng. Júliusban minden négyesből az első három jut tovább a kvalifikáció második szakaszába. Ezután a 24 együttes négy hatos csoportban folytatja úgy, hogy valamennyien magukkal viszik a korábban szerzett pontjaikat. Végül mind a négy csoportból az első három utazhat a jövő nyári vb-re, amelynek a Fülöp-szigetek, Indonézia és Japán ad otthont.

A magyarok annak köszönhetően kerültek előselejtező nélkül a vb-kvalifikációba, hogy kijutottak a szeptemberi Európa-bajnokságra, melynek csoportmeccseit Kölnben vívják majd.

Az E csoport állása:

1. Franciaország 8 pont (már továbbjutott),
2. Montenegró 6 pont (317-297),
3. Magyarország 6 pont (290-320),
4. Portugália 4 pont

Címlapról ajánljuk
24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

Az Egészséges utcák program célja a fővárosiak életminőségének javítása, a gyalogos és a kerékpáros közlekedés fejlesztése, a gépjárműforgalom csillapítása, valamint az akadálymentesítés. Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke az InfoRádióban elmondta: szeptemberben derül ki, hogy mely kerületek kaphatnak támogatást. Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester szerint a kezdeményezésnek köszönhetően akár meghétszereződhet a zöldfelületek aránya a XII. kerületben.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×