eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
A kanadai Jeremie Blanchard (k) és Jeremie Cote (j), valamint a spanyol Felipe Perrone Rocha (b) a vizes világbajnokság férfi vízilabda tornáján, a C csoportban játszott Kanada – Spanyolország mérkőzésen a soproni Lővér Uszodában 2022. június 21-én. A mérkőzést a spanyol csapat nyerte 19-2-re.
Nyitókép: Vasvári Tamás

Visszalépett Kanada a vízilabdatornától

A játékosok egészségének fontosságát emlegette a kanadai sportvezetés és a FINA is.

A kanadai válogatott visszalépett a Magyarországon zajló vizes világbajnokság férfi vízilabdatornájától.

Az észak-amerikai ország szövetsége a honlapján közölte, hogy a lépést hosszas megfontolás és széles körű egyeztetés előzte meg. Ahogy az illetékesek fogalmaztak, a játékosok egészsége és biztonsága a legfontosabb, ennek szellemében hozták meg a döntést.

A kanadai együttes olaszok elleni csütörtöki, soproni találkozóját nem tudták megrendezni. Indoklásként a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség, a FINA annyit közölt, hogy a sportolók egészsége a legfontosabb. Sajtóhírek szerint a tengerentúli gárdából többen megfertőződtek a koronavírussal.

Kanada a kiírás szerint szombaton, vagyis ma 19.30 órától a Dél-afrikai Köztársaság válogatottjával játszott volna csoportmérkőzést. A soproni C csoportban a visszalépés nyomán csak három csapat, az olasz, a spanyol és a dél-afrikai maradt.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hogy egészséges-e a budapesti ivóvíz

Kiderült, hogy egészséges-e a budapesti ivóvíz

A Dunában vannak emberi eredetű szennyeződések, főként növényvédőszer- és gyógyszermaradványokat, valamint ipari korróziógátló anyagokat azonosítottak a szakemberek – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ vezető vízhigiénés szakértője a folyó és a budapesti ivóvíz minőségét vizsgáló átfogó kutatásokról.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Folytatódnak az orosz bombázások, miközben az ukránok katonai célpontoknak látszó bábukkal próbálkoznak - Háborús híreink vasárnap

Folytatódnak az orosz bombázások, miközben az ukránok katonai célpontoknak látszó bábukkal próbálkoznak - Háborús híreink vasárnap

Az orosz bombázás három civilt ölt meg szombaton Ukrajna déli részén, Herszonban - közölték tisztviselők. Az éjszakai orosz csapások miatt több mint 100 ezer háztartás maradt áram nélkül Észak-Ukrajnában, és megszűnt a vízellátás egy regionális fővárosban - közölték szombaton az ukrán hatóságok. Közben tűz ütött ki egy gázvezetéken a Krímben - közölték vasárnap az oroszok által telepített hatóságok, akik szerint baleset történt, áldozatok pedig nincsenek. Az ukrán légierő parancsnoka mindemellett arról számolt be, hogy erői megtévesztették az orosz csapatokat katonai célpontoknak látszó modellekkel, amelyek ellen az oroszok rakétákat vetettek be. Háborús híreink vasárnap.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×