eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Budapest, 2022. június 25. Manhecz Krisztián (j) és a georgiai Boris Vapenski a vizes világbajnokság férfi vízilabda tornáján, az A csoportban játszott Magyarország -Georgia mérkőzésen a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2022. június 25-én.
Nyitókép: Koszticsák Szilárd

Csoportelső és negyeddöntős a vízilabda-válogatott

A magyar férfi vízilabda-válogatott 18-14-re nyert a grúz csapat ellen szombaton, így százszázalékos teljesítménnyel végzett csoportja élén, és jutott közvetlenül a hazai rendezésű világbajnokság szerdai negyeddöntőjébe.

A magyarok a nyolc között a címvédő olasz és ausztrál együttes párharcának győztesével találkoznak szerdán 21.00 órakor.

Férfi vízilabdatorna

Märcz Tamás szövetségi kapitány együttese, amely a keddi nyitányon 12-8-ra verte a montenegróiakat, csütörtökön pedig 20-6-ra a brazilokat, "szinte" csoportgyőztesként ugrott vízbe szombat este a georgiaiak ellen. Csak akkor maradt volna le a kvartett első helyéről a házigazda, ha három gólnál nagyobb különbséggel kap ki. Az egykori Grúzia legjobbjait korábban minden alkalommal simán verte a magyar válogatott, és ezúttal sem ígérkezett félelmetes riválisnak a kaukázusi ország pólós legénysége, még ha a montenegróiaktól csupán egyetlen góllal kapott is ki.

Utolsó csoportmeccsén a Hajós uszoda nagymedencéjében a Märcz-legénység, amely tavaly Tokióban olimpiai bronzérmes volt, elrontott akcióval kezdett, a vb-újonc ellenfél viszont góllal nyitott (0-1). Pohl Zoltán húzásból egyenlített, de meglepően gyorsan visszavette a vezetést Georgia, mi több, egy bal felső sarkos bombával 3-1 lett "oda", a megsérült Vogel Somát a kapuban váltó Lévai Márton nem háríthatott. Manhercz Krisztián életerős lövéssel szépített, majd ugyanő ki is egyenlített.

A második negyedet Vámos Márton távolról is pontos lövéssel indította, hasonló megoldással egalizált az ellenfél, de Zalánki Gergő bal keze a legjobbkor villant. Csakhogy a bátran játszó georgiaiaknak erre is akadt méltó válaszuk, örömüket azonban hamar lelohasztotta Vámos, Mezei Tamás jóvoltából pedig először hízott kétgólosra az előny (7-5). A balkezes center révén módosult 8-6-ra is az állás, a nagyszünetre pedig Angyal Dániel és - ötméteresből - Varga Dénes tette megnyugtatóvá a helyzetet (10-6).

A harmadik játékrész elején megszületett a hetedik georgiai gól, míg büntetőből Vámos vágta védhetetlenül a kapuba a labdát (11-7). Némi megtorpanás következett, illetve két georgiai gól (11-9), Jansik - kosaras hasonlattal élve látványos zsákolással jeleskedett (12-9). A negyed záróakkordjaként Vámos balja, majd Manhercz jobbja bizonyult megint hatásos fegyvernek, de egyszer még a georgiaiak is "visszalőttek" (14-11).

A befejező nyolc perc negyede csorgott le, amikor Zalánki duplázott, Manhercz kapufás góllal, a vb-újonc Burián Gergely pedig pattintott lövéssel vétette észre magát (17-11). Még a vetélytárs is betalált, háromszor is, a vége azonban - a triplával záró Zalánkinak köszönhetően - biztos, 18-14-es magyar győzelem lett.

Korábban:

Montenegró-Brazília 20-5 (4-0, 6-2, 7-0, 3-3)

A csoportgyőztesek a szerdai negyeddöntőbe jutottak, a második és harmadik helyezettek a negyeddöntőbe kerülésért játszanak hétfőn, míg a negyedikek - Kanada visszalépése nyomán hárman - az alsóházban folytatják a 13-15. helyekért.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hogy egészséges-e a budapesti ivóvíz

Kiderült, hogy egészséges-e a budapesti ivóvíz

A Dunában vannak emberi eredetű szennyeződések, főként növényvédőszer- és gyógyszermaradványokat, valamint ipari korróziógátló anyagokat azonosítottak a szakemberek – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ vezető vízhigiénés szakértője a folyó és a budapesti ivóvíz minőségét vizsgáló átfogó kutatásokról.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Folytatódnak az orosz bombázások, miközben az ukránok katonai célpontoknak látszó bábukkal próbálkoznak - Háborús híreink vasárnap

Folytatódnak az orosz bombázások, miközben az ukránok katonai célpontoknak látszó bábukkal próbálkoznak - Háborús híreink vasárnap

Az orosz bombázás három civilt ölt meg szombaton Ukrajna déli részén, Herszonban - közölték tisztviselők. Az éjszakai orosz csapások miatt több mint 100 ezer háztartás maradt áram nélkül Észak-Ukrajnában, és megszűnt a vízellátás egy regionális fővárosban - közölték szombaton az ukrán hatóságok. Közben tűz ütött ki egy gázvezetéken a Krímben - közölték vasárnap az oroszok által telepített hatóságok, akik szerint baleset történt, áldozatok pedig nincsenek. Az ukrán légierő parancsnoka mindemellett arról számolt be, hogy erői megtévesztették az orosz csapatokat katonai célpontoknak látszó modellekkel, amelyek ellen az oroszok rakétákat vetettek be. Háborús híreink vasárnap.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×