eur:
392.26
usd:
362.36
bux:
72132.83
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
A későbbi második helyezett Milák Kristóf a 100 méteres pillangóúszás döntőjében a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Tokiói Vizesközpontban 2021. július 31-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Milák Kristóf újra világcsúccsal világbajnok

200 m pillangón továbbra sincs legyőzője.

Milák Kristóf címét megvédve világcsúccsal aranyérmet nyert a 200 méteres pillangóúszást kedden a budapesti vizes világbajnokságon.

Időeredménye: 1.50,34 (az előző világcsúcs: 1.50,73).

A Honvéd 22 éves versenyzője, a szám olimpiai bajnoka, világcsúcstartója és Európa-bajnoka 2019-es kvangdzsui rekordját javította meg.

A szám másik magyarja, Kenderesi Tamás 1:55.20-szal a hatodik lett.

Részletek

Milák Kristóf a hétfői előfutamban láthatóan nem erőltette meg magát, de így is bő fél másodperccel volt gyorsabb mint legközelebbi ellenfele, aztán az esti elődöntőben erődemonstrációt tartott, minden idők kilencedik legjobb úszásával szerezte meg a 4-es pályát.

A keddi fináléban a zsúfolásig megtelt Duna Arénában Milák ezúttal már az első pillanattól kezdve uralta a mezőnyt, az első fordulónál közel fél másodperccel volt jobb világcsúcsánál a különbség pedig csak nőtt az órához képest. Végül az utolsó métereken csak a digitális vonallal versenyzett.

Kenderesi szokásával ellentétben ezúttal erősebben kezdett, de így nem tudta a tőle megszokott hajrát hozni.

A hazai rendezésű viadalon a magyar küldöttség első dobogós helyezését szállító Milák a magyar úszósport történetének 33. nagymedencés világbajnoki aranyát szerezte.

férfi 200 méter pillangó, világbajnok:

MILÁK KRISTÓF 1.50,34 perc - világcsúcs

2. Léon Marchand (Franciaország) 1.53,37

3. Honda Tomoru (Japán) 1.53,61

...6. KENDERESI TAMÁS 1.55,20

Címlapról ajánljuk
Alaptörvény-ellenes a főpolgármester-választás eredményét megállapító kúriai végzés

Alaptörvény-ellenes a főpolgármester-választás eredményét megállapító kúriai végzés

Az Alkotmánybíróság pénteken hozott határozatában megsemmisítette a főpolgármester-választásról hozott kúriai döntést, így továbbra sem fejeződött be a Karácsony Gergely és Vitézy Dávid közötti versenyfutás Budapest vezetéséért. Az ügyben a Kúriának új eljárást kell lefolytatnia, és új döntést kell hoznia.

Orbán Viktor Moszkvában: „azt akarta megtudni, merre van a békéhez vezető legrövidebb út”

Európának a béke a legfontosabb. A magyar EU-elnökség a következő félévet – az akkor végzendő munkát – békemissziónak tekinti - hangsúlyozta Orbán Viktor kormányfő a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel közös sajtótájékoztatóján pénteken Moszkvában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×