eur:
392.88
usd:
363.43
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Az aranyérmes Milák Kristóf a férfi 200 méteres pillangóúszás eredményhirdetése után a vizes világbajnokságon a Duna Arénában 2022. június 21-én. Milák Kristóf 1:50.34-es világcsúccsal győzött.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Milák Kristóf: szakmai szemmel nem volt egy okos úszás

A 200 méteres pillangóúszás immár kétszeres világbajnoka arról is beszélt, hogy mi kell a még jobb, az 1 perc 50 másodperc alatti időhöz.

Percekig tapsolta állva a Duna Aréna közönsége Milák Kristófot, aki 1.50,34 perces idővel, új világcsúccsal lett világbajnok 200 méter pillangón. Ez az első magyar aranyérem a vizes-világbajnokságon.

A 22 éves versenyző saját, 2019-es rekordját javította meg 39 századdal. A nemzetközi sajtótájékoztatón arról beszélt, ideje volt már az új csúcsnak - amelyről nem világcsúcsként, hanem egyéni rekordként beszélt -, sokat is gondolt rá az elmúlt három évben, de nem gondolta volna, hogy egy edzőváltás után ilyen hamar össze is jön. Milák Kristóf az olimpia után kezdett el dolgozni Virth Balázzsal, addig Selmeci Attila készítette fel - 14 éves kora óta, vagyis 8 évig.

Azt mondta, a csúcshoz nagyban hozzájárult a közönség biztatása, és

direkt megkérte Gundel Takács Gábort, a helyi műsorközlőt, hogy az utolsó hatvan méteren még jobban hajtsa a szurkolókat.

Nem fordult meg a fejében, hogy "egy ötvenes" időre képes, a középdöntő után pláne nem hitte, hogy ez sikerül. Arra a kérdésre, hogy az 1 perc 49-cel kezdődő idő mennyire lehetetlen, azt válaszolta, hogy rajta van, idő kell hozzá, de szeretné megúszni minél hamarabb. Reméli, ha sikerül neki, akkor majd

nem tíz, hanem húsz évig áll fenn az a csúcs.

A döntőben erősebben kezdett, mint bármikor korábban, de a másik három 50 métere már gyengébb volt.

„Szakmai szemmel nem volt egy jó, egy okos úszás. Ha nem hagyom, hogy elvigyen a közönség, ha továbbra is jól edzek és okosabban úszom, akkor elérhetem az egy negyvenkilencet” - nyilatkozta.

A világcsúcsért járó 50 ezer dollárról azt mondta, hogy a pénz kérdése érzékeny téma, főleg itthon, mert vannak olyan országok, ahol jóval kevesebb támogatást kapnak a sportolók. Ő ezzel együtt nem turkál más zsebében, „pénzből élünk, van, van”, de

mindig is inkább az időeredmények hajhászása fogja foglalkoztatni.

Milák Kristóf 100 pillangón is hasonlóan jó eredményben és helyezésben bízik, akár világcsúcsban. Az nem foglalkoztatja, hogy abban a számban legnagyobb riválisa, az amerikai Caeleb Dressel ott lehet-e - 2017-es és tokiói olimpiai legyőzője a 100 gyorstól kedden visszalépett, további szereplése még kérdéses.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×