eur:
393.07
usd:
363.24
bux:
72351.87
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
A japán Oszaka Naomi a cseh Marketa Vondrousová ellen játszik a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpia teniszbajnoksága női egyesének harmadik fordulójában az Ariake Teniszparkban 2021. július 27-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Michael Reynolds

Nagy sztár lép vissza Wimbledontól

Az idén sem indul a wimbledoni teniszbajnokságon Oszaka Naomi, a japánok négyszeres Grand Slam-győztese.

A 24 éves ex-világelső szombaton közölte, hogy Achilles-ín-sérülése miatt visszalép a június 27-én rajtoló londoni GS-versenytől.

Oszaka korábban azt hangoztatta, hogy bizonytalan a wimbledoni szereplése, mivel az orosz és fehérorosz teniszezők kizárása miatt a női sorozatot szervező WTA válaszul nem ad ranglistapontot a londoni eredmények után, ő pedig "bemutató tornákon" nem tud száz százalékot nyújtani.

A mentális egészsége miatt már több viadalt - köztük tavaly a wimbledonit is - kihagyó japán játékos legutóbb a Roland Garroson lépett pályára, ahol az első fordulóban kiesett. Ebben az évben csupán 17 meccset vívott, és jelenleg 43. a világranglistán.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Felfordulás és káosz jöhet Európa egyik vezető hatalmában – Megállíthatja-e szélsőjobbot a „republikánus front”?

Felfordulás és káosz jöhet Európa egyik vezető hatalmában – Megállíthatja-e szélsőjobbot a „republikánus front”?

Július 7-én tartják a francia nemzetgyűlési választások második fordulóját, amelynek legnagyobb kérdése, hogy a Marine Le Pen-féle Nemzeti Tömörülés és szövetségesei megszerzik-e az abszolút többséget, azaz a 289 képviselői helyet. A radikális jobboldali párttal szemben hatalmas visszalépési hullám zajlott le az Új Népfrontban egyesült baloldal, illetve az Emmanuel Macron elnök mögött álló centrista blokk képviselőjelöltjei között, ami könnyen meghiúsíthatja Le Pen álmait a kormányrúd megszerzésére.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 4. 21:58
×
×
×
×