eur:
393.07
usd:
363.54
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik

Ruud lesz Nadal ellenfele a döntőben

Casper Ruud lesz Rafael Nadal ellenfele a francia nyílt teniszbajnokság férfi fináléjában, miután a pénteki elődöntőben négy játszmában legyőzte Marin Cilicet.

Pedig az első játszmát még a horvát játékos nyerte, mert 3:3-ig fej fej mellett haladtak a felek, utána viszont a 2014-ben US Open-bajnok Cilic két brékkel szettelőnybe került. A pályafutása első Grand Slam-elődöntőjében szereplő norvég riválisa viszont nem esett kétségbe, már a következő játszma elején elvette ellenfele adogatójátékát, előnyét pedig végigvitte, így 48 perc alatt egyenlített.

A folytatásra teljesen elbizonytalanodott a 33 éves Cilic, aki azonnal kettős brékhátrányba került. A hullámvölgyből az a közjáték sem tudta kihozni, hogy egy környezetvédelmi aktivista a pályára rohant, ahol a hálóhoz kötözte magát. Emiatt néhány percre félbe is szakadt a meccs, a játékosok az öltözőbe vonultak. A 23 esztendős Ruud viszont nem zökkent ki, és lezárta a harmadik szettet.

A skandináv teniszező, akinek eddigi legjobbja a tavalyi Australian Openen elért nyolcaddöntő volt a Grand Slam-tornákon, a negyedik játszmában is ugyanolyan magabiztosan játszott. Azonnal brékkel kezdett, majd később még egyszer elvette ellenfele adogatását, így viszonylag könnyedén, kevesebb mint három órás csatában jutott a fináléba.

A Roland Garroson 14. diadalára hajtó Rafael Nadallal vasárnap találkozik a döntőben, akivel még nem mérkőztek meg. Nadal különleges körülmények között jutott tovább az elődöntőből.

A szakadó eső miatt bezárt tető alatt játszották a mérkőzést, amelyen Zverev egyből el tudta venni ellenfele adogatását, de Nadal 4:4-nél utolérte német riválisát. A játékrész végül - hárított játszma- és bréklabdák után - rövidítésben dőlt el, amiben a torna tizenháromszoros bajnoka 2-6-ról fordítva, a hatodik szettlabdáját egy fantasztikus elütéssel kihasználva bizonyult jobbnak.

A második etapban adogatóként mindkét játékos szenvedett: úgy jutottak el 5:5-ig, hogy mindketten négyszer brékeltek. Két játékkal később, amikor a 36. születésnapját éppen pénteken ünneplő Nadal kiharcolta az újabb rövidítést, Zverev jobb bokája egy csúszásnál aláfordult, a német játékos pedig fájdalmasan kiabálva elterült a földön.

A kétszeres világbajnok német teniszezőt tolókocsiban vitték az öltözőbe, majd néhány perccel később Zverev mankókkal visszajött és kezet nyújtott riválisának, ami véget vetett a rendkívül magas színvonalú találkozónak.

Elődöntő, férfiak:

Ruud (norvég, 8.)-Cilic (horvát, 20.) 3:6, 6:4, 6:2, 6:2

Nadal (spanyol, 5.)-Zverev (német, 3.) 7:6 (10-8), 6:6-nál Zverev feladta

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×