eur:
393.13
usd:
363.67
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Nyitókép: Magyar Úszó Szövetség

Milák Kristóf volt edzője lett Turi György utódja az úszószövetségben

Az előző esztendőkhöz képest tökéletes nyugalomban és harmóniában telt a Magyar Úszó Szövetség évi rendes közgyűlése, melyen a tavaly megüresedett posztokra választottak új tisztviselőket – írja közleményében a szövetség.

Wladár Sándor elnök a 2021-ről szóló beszámolóját azzal kezdte, hogy az elmúlt esztendőben az egyik legfontosabb fegyverténynek a pandémia okozta leállás utóhatásainak kezelése számított. „Úgy gondolom, fontos volt, hogy a nagy leállás alatt is sikerült úgy menedzselnünk legalább a válogatottak felkészülését, majd egyre több versenyzőét, hogy a járvány okozta leállás csupán hullámvölgy legyen, és semmiképpen sem törés” – mondta az elnök, hozzátéve, hogy 490 milliós különtámogatást kaptak a kormányzattól, amivel az egyesületek konszolidációjához járultak hozzá, hiszen a tagszervezeteknek súlyos kiesést okozott a világjárvány.

Az elmúlt év eseményei kapcsán megjegyezte, mind a hazai rendezésű Európa-bajnokság, mind az olimpia sikeresnek mondható. Tokióról kijelentette:

„Még sosem volt ennyi döntős szereplésünk – meg sajnos negyedik helyünk sem –,

váltóink is hozták magukat, tehát egy-két kivételtől eltekintve a versenyzők nagy része elérte vagy felül is múlta a vele szemben támasztott elvárásokat.”

Ugyanakkor az évzáró rövid pályás világversenyek ürügyén – amelyeken nem a legerősebb csapat szerepelt, ám ettől még tény: hosszú idő után a vb-ről érem nélkül tért haza a válogatott – leszögezte: „Mindez finom, de határozott jelzés: még egy ilyen viadalon is csak az igazán jó formában lévő, klasszisteljesítményre képes úszók érhetnek el kiemelkedő eredményt. Ezt nem árt szem előtt tartania minden szakmabelinek – a léc ugyanis nagyon magasan van, mi tettük magasra az elmúlt években, és kőkeményen, rendkívüli színvonalon kell dolgozni azért, hogy újra és újra méltók lehessünk a magyar úszósport hazai és nemzetközi hírnevéhez.

A közepes már semmire sem elég, és a jóval sem lehet messzire jutni – egyedül a maximális fogadható el, az év 52 hetének minden egyes napján.”

2021-ben viszont mindvégig kiemelkedőt produkáltak a nyílt vízi úszók, illetve az esztendő tán legfontosabb nem „versenymedencés” történésének az Úszó Nemzet Program elindulása számított. „Úgy gondolom, óriási eredmény, hogy megnyertük a program arcának a mi csodálatos Egerszegi Krisztinánkat, aki a csendes visszavonultságából kilépve immár heti rendszerességgel vesz részt az ÚNP-eseményeken. Talán ebből is érzékelhető, hogy itt tényleg valami nagyon nagy dolog készül – én mindenesetre állítom, a következő években ennek a kezdeményezésnek köszönhetően új dimenzióba kerülhet a magyar úszósport” – mondta Wladár Sándor.

A közgyűlésen Centenáriumi Díj elismerésben részesült az eddigi életműve alapján Kovácshegyi Ferenc, Ludmány László és Selmeci Attila – mindhárom szakember komoly ünneplésben részesült a küldöttek részéről.

Selmeci Attila – aki Milák Kristófot olimpiai, világ- és Európa-bajnoki címig és világcsúcsig vezette 2018 és 2021 között – később újabb tapsot „gyűjtött be” azután, hogy egyhangúlag a MÚSZ szakmai alelnökének választották. Ez a poszt Turi György lemondását követően üresedett meg, míg Rózsa Norbert leköszönése miatt egy új elnökségi tagról is voksolni kellett: ezt a pozíciót ezentúl Szentpáli Gábor, a BVSC-Zugló elnöke tölti be. A küldöttek végül új Ellenőrző Testületet választottak: Pozsgay Gábor elnök mellett Nagy Anikó és Dér Tamás lett a grémium tagja.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×