eur:
395.02
usd:
367.99
bux:
71510.05
2024. július 2. kedd Ottó
A Kisfaludy nevű sétahajó Balatonfürednél a meteorológia nyár első napján, 2018. június 1-jén.
Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Koszorú a Balatonon - indul a vitorlásszezon!

Balatonfüreden elrajtolt az évadnyitó verseny is.

A Balaton megkoszorúzásával és az évadnyitó vitorlásverseny rajtjával szombaton megnyitották Balatonfüreden a vitorlásszezont.

Holczhauser András, a Magyar Vitorlásszövetség Főtitkára a megnyitón az MTI-t-nek elmondta, hogy 87 esztendős hagyományra tekint vissza a balatonfüredi évadnyitó. A tavat a legrégebbi vitorlásról, az 1896-os Kishamisról koszorúzzák meg.

Mint mondta, az évadnyitó 878.CO vitorlásversenyre 224 hajó nevezett 24 hajóosztállyal. A verseny Balatonfüred, Alsóörs, Tihany útvonalon halad mintegy 16 kilométeren.

Gerendy Zoltán, a Magyar Vitorlásszövetség elnöke az ünnepségen elmondta, hogy a négyhónapos balatoni szezon során 175 versenyt rendeznek, 24 nagyhajós bajnokságnak, 60 flottaversenynek, 6 nemzetközi versenynek ad helyet a tó, melyeken 4 ezer versenyző indul 150 klubból.

Bóka István, Balatonfüred polgármestere (Fidesz-KDNP) arról beszélt, hogy a modern vitorlázás a Balatonfüredi Yacht Clubból indult, a jelenleg zajló fejlesztések pedig garantálják a sporttág jövőjét.

Az ünnepség zárásaként felavatták Tolnay Kálmán vitorlázó emléktábláját.

Címlapról ajánljuk
Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

A cseh miniszterelnök szerint a cseh-szlovák kormányközi tárgyalások felújítása továbbra sincs napirenden. A legfelsőbb cseh vezetők a prágai várban vitatták meg az országot érintő legfontosabb külpolitikai kérdéseket, és úgy nyilatkoztak, hogy Csehország folytatja Ukrajna támogatását minden területen, beleértve a fegyverszállításokat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
Szétbombázták a mirhorodi repteret, magyar-ukrán megállapodás készül - Híreink az ukrán frontról kedden

Szétbombázták a mirhorodi repteret, magyar-ukrán megállapodás készül - Híreink az ukrán frontról kedden

Orosz támadás érte az ukrán Mirhorod légibázist, legalább egy Szu-27-es vadászgép odaveszett. Jelentés került ki az amerikai médiába az orosz szárnyasbombákról: mint kiderült, több tucat ilyen fegyver zuhant le Oroszország területén. Orbán Viktor magyar miniszterelnök ma váratlanul Kijevbe utazott, ahol egy kétoldalú megállapodás létrehozását tárgyalta Volodimir Zelenszkij elnökkel. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 2. 15:34
×
×
×
×