eur:
392.88
usd:
363.43
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Szilágyi Áron kardvívó a magyar olimpiai vívóválogatott nyílt edzésén a tatai edzőtáborban 2021. július 12-én. A küldöttség július 15-én kel útra a japán főváros felé a szövetségi kapitányt helyettesítő sportigazgató, Boczkó Gábor vezetésével. A koronavírus-járvány miatt 2020-ról 2021-re halasztott ötkarikás játékokat július 23. és augusztus 8. között rendezik.
Nyitókép: MTI/Vasvári Tamás

Nem fordult még elő ilyen Szilágyi Áronnal

A hétvégi vívó országos bajnokságon már pástra lép Szilágyi Áron. A háromszoros egyéni olimpiai bajnok kardozó az elmúlt hónapokban Londonban töltötte a legtöbb időt, és brit versenyzőkkel együtt is készült.

A pályafutása alatt még nem fordult elő, hogy négy hónapon át ne fogott volna kardot a kezébe, most azonban úgy érezte, ha még sokáig szeretné űzni a vívást, és nem akar kiégni, akkor erre most szükség van – fogalmazott az kérdésünkre Szilágyi Áron. Mint mondta, jól esett számára a pihenés, sikerült feltöltődnie, tehát hasznosnak, jónak tartja az olimpia óta eltelt időszakot, most pedig már készen áll, hogy belevesse magát az újabb felkészülésbe.

Természetesen a pihenő vége felé már volt „pengeéhsége” – árulta el a háromszoros egyéni olimpiai bajnok kardozó, de az is volt a célja, hogy akkor menjen először le a vívóterembe, amikor úgy érzi, igazán szeretne kardot fogni, amikor igazán hiányzik már számára a vívás, a pást és az ellenfelek. Végül a november eleji orleans-i Grand Prix-viadal magyar asszóit nyomon követve érezte, ideje újra edzésbe állnia, és óvatosan megkezdte a felkészülést.

Szilágyi Áron érdekes élménynek nevezete első edzését már háromszoros olimpia bajnokként. Miután jelenleg Londonban tartózkodik, a felkészülést angol vívókkal kezdte meg, akik – elmondása szerint – nagyon örömmel üdvözölték. Ugyanakkor furcsának tartja, hogy

a sport, amit négy hónappal korábban még az egyik legjobban űzött a világon, annak most az alapmozdulatai sem úgy mennek, ahogyan megszokta, és mindent szinte újra kell tanulnia.

Egy-másfél, esetleg két hónapos kihagyáshoz már hozzászokott, de az, hogy négy hónapon át nem tartott kardot a kezében, az meglátszott az első edzéseken. De „elég hamar visszajött az érzés” – tette hozzá.

És miért éppen London? Mint azt a kardozó elmondta, egyrészt feleségét, Szántó Beátát a munkája a brit fővárosba köti, másrészt maga Szilágyi Áron is úgy érezte, hogy egy új város, egy új közeg az új ingerekkel és élményekkel hozzáadhat a pályafutásához. „De amikor majd jönnek a nemzetközi versenyek, becsatlakozom a szezonba, akkor már Budapesté lesz a főszerep” – fogalmazott.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Feledy Botond: akár a harmadik legnagyobb frakció is lehet a Patrióták Európáért

Feledy Botond: akár a harmadik legnagyobb frakció is lehet a Patrióták Európáért

Több párt érdeke, hogy az Európai Parlament kitolja a frakciók bejelentésének időpontját. Eredetileg július 4. éjfélkor jár le az informális határidő, az EP alakuló ülésére pedig július közepén kerülhet sor – mondta Feledy Botond. Arra is felhívta a figyelmet, hogy egy frakció megléte és a létszáma meghatározza azt, hogy pénzügyi forrásokban, pozíciókban, felszólalásokban milyen erőt képviselhet majd az Európai Parlamentben.

Lapértesülés: a Schadl-ügy egyik tanúja vesztette életét az Árpád hídi tragédiában

B. Ervin a Suzukiban ült, hírek szerint az élettársával, mindketten azonnal meghaltak. A férfit korábban Schadl György biztatta arra, hogy pályázzon végrehajtónak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×