eur:
392.84
usd:
362.63
bux:
72132.83
2024. július 8. hétfő Ellák
Nyitókép: Arthur Hanus/Facebook

Óriási fenevad akadt horogra a kicsinyke folyóban

Tapasztalatra, némi őrültségre és egy kis segítségre is szüksége fog a túrterebesi horgásznak, hogy élete fogását a partra emelje.

A horgászattal komolyabban tíz éve foglalkozó Hanus Arthur elsősorban vadvízeken áztatja a csalit, kedvenc horgászhelye a Tisza, a folyóhoz Magyarországra jár horgászni – írja a Maszol. Karrierje során volt már, hogy 50 kilós harcsát fogott, azonban őt is meglepte, amikor múlt szombaton a kis folyónak számító Túrból egy hatalmas állatot sikerült kiemelnie.

A halszörny egy 70 kiló körüli, 220 centiméter hosszúságú harcsa volt, ami pergetéssel, műcsalvial akadt horogra. „Tudtam, hogy nagy hal, de nem is sejtettem, hogy valóban ekkora lesz, nem is hittem, hogy egyáltalán ekkora harcsa él ebben a folyóban. Közel fél órán keresztül fárasztottam, míg a partközelbe tudtam húzni. A sáros parton nagyon csúsztam, féltem tőle, hogy a vízbe esek, de végül önszántamból gázoltam a folyóba. A közvetlen part egy méter magas, függőleges, tudtam, hogy onnan egyedül nem tudom kiemelni a halat” – magyarázta a horágsz a portálnak.

A férfi egy jó barátja segítségét kérte telefonon, aki jó 20 perc alatt ért a folyóhoz. Addig Hanus Arthur az 5 fokos vízben derékig elmerülve tartotta a hatalmas példányt. Miután sikeresen a partra emelték, megmérték és készítettek róla néhány fotót, természetesen visszaengedték a halat a folyóba.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Elmaradt a szélsőjobboldali áttörés, de igazán kaotikus forgatókönyv valósult meg – Mi lesz most Franciaországban?

Elmaradt a szélsőjobboldali áttörés, de igazán kaotikus forgatókönyv valósult meg – Mi lesz most Franciaországban?

Meglepetésszerű eredmény született a magas részvétellel lezajlott francia nemzetgyűlési választások második fordulójában. Bár szinte minden felmérés a Marine Le Pen-féle Nemzeti Tömörülés győzelmét jósolta, az exit pollok szerint a baloldali pártok összefogása, az Új Népfront szerezte meg a legtöbb mandátumot, második helyre pedig az Emmanuel Macron elnök mögötti centrista Együtt formáció futott be. Úgy néz ki, a „republikánus front”, vagyis a baloldali és centrista jelöltek egymás javára történő visszalépése működött, és ezzel sokadszorra sikerült megakadályozni a szélsőjobboldal győzelmét. Az exit pollok alapján becsülhető erőviszonyok ugyanakkor azt mutatják, az abszolút többség senkinek nem lesz meg, ami bizonytalan helyzetet idézhet elő Franciaországban.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 7. 20:13
×
×
×
×