eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
DOHA, QATAR - FEBRUARY 06: General view of the outside of the Al Bayt Stadium, situated in the Northern City of Al Khor which is set to become one of the Stadiums used for the 2022 World CUp ahead of the FIFA Club World Cup Qatar 2020 on February 06, 2021 in Doha, Qatar. (Photo by Mohamed Farag - FIFA/FIFA via Getty Images)
Nyitókép: Mohamed Farag – FIFA/FIFA/Getty Images

Katar kész van: befejezték mind a nyolc vb-stadiont

Pontosan egy év múlva kezdődik a labdarúgó-világbajnokság.

A jövő évi katari labdarúgó-világbajnokságon szerepet kapó mind a nyolc stadion építése befejeződött.

Az előkészületek állásáról Nasszer al-Hater, a torna szervezőbizottságának főigazgatója nyilatkozott annak kapcsán, hogy

pontosan egy év múlva kezdődik a 32 csapatos világbajnokság.

"Az összes aréna elkészült, és reményeink szerint időben és teljes egészében végzünk a kapcsolódó közlekedési és egyéb infrastrukturális fejlesztésekkel is" – mondta al-Hater.

A jövő évi katari tornát november 21. és december 18. között rendezik öt város nyolc stadionjában. A főváros, Doha három pályát is ad a vb-nek, köztük az egyetlen régi építményt: a hetvenes évek közepe óta használt, időközben azonban teljesen átépített-felújított Kalifa Nemzetközi Stadiont.

Címlapról ajánljuk
Pazarlás, élelmiszerválság, éhezés – mit tehetünk, hogyan előzhetjük meg?

Pazarlás, élelmiszerválság, éhezés – mit tehetünk, hogyan előzhetjük meg?

A megtermelt élelmiszerek több mint harminc százaléka a szemetesbe kerül, miközben napjainkban már a fejlett országok szegényebb polgárai is kénytelenek lejjebb adni fogyasztásuk mennyiségéből vagy minőségéből – mondta az InfoRádióban az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet ügyvezetője. Dexler Dóra figyelmeztetett: nem jó az sem, ha csak a spórolásra gondolunk, mert a legolcsóbb élelmiszer nem feltétlenül a legjobb minőségű.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
Elbukni látszik az egyedülálló demokratikus kísérlet: most jön a kegyelemdöfés

Elbukni látszik az egyedülálló demokratikus kísérlet: most jön a kegyelemdöfés

Az „arab tavaszt” követően az arab világ demokratizálódásának nagy reménysége volt az észak-afrikai, csaknem 12 milliós ország, Tunézia, ahol a 2010-es évek közepén rövid időre valóban létre tudott jönni egyfajta – igaz, ingatag – plurális demokrácia. Az igazi népképviseleti hagyományok hiánya és a megoldhatatlannak tűnő gazdasági problémák azonban kikezdték a rendszert, és 2019-ben nagy erővel tört be egy addig a politikán kívüli szereplő, Kaisz Szaíd. Az új elnök rövid időn belül belekezdett a jogállami vívmányok leépítésébe, és mostanra autoriter hatalmat épített ki. Vasárnap elnökválasztást tartanak Tunéziában, ahol Szaíd és egy áljelölt mellett egyetlen valódi kihívó indul, akit azonban pár héttel a voksolás előtt börtönbe vetettek. Nagyon úgy tűnik ezért, hogy a választás csak színjáték lesz, melynek célja Szaíd tekintélyuralmi rendszerének népi legitimálása.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×