eur:
394.63
usd:
364.36
bux:
71150.53
2024. július 8. hétfő Ellák
Valtteri Bottas, a Mercedes finn versenyzője a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság austini futamának, az Egyesült Államok Nagydíjának első szabadedzésén a Circuit of The Americas versenypályán 2021. október 22-én. A futamot október 24-én rendezik.
Nyitókép: Eric Gay

Bottas nyerte a sprintfutamot, övé az első rajtkocka

Valtteri Bottas, a Mercedes finn pilótája nyerte a sprintfutamot a Forma-1-es Brazil Nagydíj szombati napján, így a vasárnapi versenyt ő kezdheti majd meg az első rajtkockából.

A 32 éves Bottas idén harmadszor, pályafutása során pedig már 20. alkalommal kezdhet futamot a pole pozícióból.

A sprintfutamon Bottas mögött a világbajnoki pontversenyt vezető Max Verstappen (Red Bull) ért célba másodikként, Carlos Sainz Jr. (Ferrari) pedig harmadikként, így övék lesz vasárnap a második és a harmadik rajtkocka.

A szabálytalan hátsó szárny miatt kapott büntetése nyomán csak a 20. helyről rajtoló, címvédő és hétszeres vb-győztes Lewis Hamilton (Mercedes) ötödik lett a 24 körös szombati viadalon, de a versenyautójának motorelemcseréi miatt szintén van egy büntetése, így vasárnap a 10. pozícióból kezdi majd meg a futamot.

A Brazil Nagydíj vasárnap 18 órakor kezdődik.

Címlapról ajánljuk

Megvannak az új Patrióták Európáért-frakció céljai a következő öt évre

Megalakult a Patrióták Európáért európai parlamenti frakciója, mely 12 európai tagállam 84 képviselőjét foglalja magába; célja, hogy változást hozzon az uniós politikában - mondta Gál Kinga, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselőcsoportjának elnöke Brüsszelben, a pártcsoport EP-frakciójának alakuló ülését követően.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.09. kedd, 18:00
Kalas Vivien
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont Európa Stratégia Kutatóintézet főreferense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×