eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Marco Rossi szövetségi kapitány a magyar labdarúgó-válogatott edzésén a Puskás Arénában 2021. június 14-én. A koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjában szereplő magyar válogatott Portugália ellen lép pályára június 15-én Budapesten.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

A San Marinó-iak húsz éve minden vb-selejtezőt elveszítenek

Az ellenfél szövetségi kapitánya mér tíz labdaszerzésnek is örülne. Utolsó hazai selejtezőjét játssza a mostani világbajnoki selejtező-sorozatban a magyar labdarúgó-válogatott. A mérkőzés 20.45-kor kezdődik a Puskás Arénában.

Sajnos nincsen már igazi tétje a találkozónak, ha nem ringatjuk magunkat olyan rózsaszín álomban, amelyben Andorra megtáltosodik és legyőzi a lengyeleket és az albánokat, a magyar csapatnak esetleges mai és varsói győzelme esetén sincsen reménye a második helyre.

A lebonyolítási rend szerint a csoportelsők jutnak el egyenesen Katarba, a másodikok pedig a Nemzetek Ligája-sorrend alapján további lehetőséget kapó két csapattal (az osztrákkal, illetve a csehvel vagy a walesivel) kiegészülve pótselejtezőt játszanak, összesen három helyért.

Marco Rossi válogatottja

a mai és a hétfői mérkőzéssel extra hosszú idényt zár le, amelyben tizenöt mérkőzést játszott-játszik.

Bármilyen sok gond is előzte meg az e heti felkészülést, bármilyen sokan is estek ki a keretből, a mostani feladat a legkönnyebb: San Marino válogatottja a története során 74 világbajnoki selejtezőt játszott eddig, s ezekből kettőn játszott döntetlent. A többit elveszítette. A mostanit is beleértve az elmúlt öt vb-selejtező-sorozatban minden mérkőzésén kikapott.

Ez egyben azt is jelenti, hogy a mostani keretében nem akad olyan futballista, aki szerepelt volna nem elveszített vb-selejtezőn.

Rossinak le kellett mondania Sallai Roland után Gulácsi Péterről, Bolla Bendegúzról, Kleinheisler Lászlóról, Sallói Dánielről és Willi Orbánról is. A kapitány korábban már jelezte, hogy sok játékosnak akar játéklehetőséget adni e két meccsen, s az erősebb tizenegy Varsóban kezd majd. Azt is hozzátette: Dibusz Dénes fog védeni, s Szalai Ádám lesz a középcsatár. Mellettük lehetőséget kapnak majd a fiatalok, a korábban kevesebb szerepet kapók.

„Remélem, az ő meghívásuk komoly ösztönzést jelent majd a fiatal labdarúgók számára, akik így még jobban odateszik majd magukat a klubcsapataikban, hiszen a futball, mint bármi más az életben, jövőcentrikus” – mondta a kapitány.

Franco Varrella, a San Marinó-iak olasz szövetségi kapitánya – egykoron Marco Rossi edzője is volt – udvariasan nyilatkozott a csütörtöki sajtótájékoztatón: „Olyan csapat ellen, mint a magyar, nem lehet túlzott elvárásokat megfogalmazni. A mi célunk, hogy a saját legjobbunkat nyújtsuk.

Már az is szép eredmény lenne, ha például tíz labdaszerzést fel tudnánk mutatni.”

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×