eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
A debreceni Dzsudzsák Balázs gólöröme a labdarúgó Merkantil Bank Liga 38., utolsó fordulójában játszott Debreceni VSC - Szombathelyi Haladás mérkőzésen a debreceni Nagyerdei Stadionban 2021. május 16-án.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Őrült meccsen fordított a Debrecen - eredmények, tabella

Az első félidőben még 3-1-es vesztésre állt a Honvéd ellen, aztán jött a "vihar". A nap két másik mérkőzésén paksi és újpesti vereség született.

A hazai csapat öt nyeretlenül megvívott bajnoki mérkőzés után tudott győzni, a fővárosiak pedig sorozatban negyedszer kaptak ki.

Másodszor irányította a hazai csapatot megbízottként Jeremiás Gergő, aki Huszti Szabolcs és Toldi Gábor múlt heti távozása után került a vezetőedzői pozícióba, míg a vendégeknél Szamosi Tamás pályaedző meccselt, mivel Horváth Ferenc öt sárga lapja miatt nem ülhetett a kispadra.

Nem esett egymásnak a két csapat, bő tíz perc után azonban a Honvédnak akadt egymás után két helyzete is. A félidő közepén egyértelmű fölénybe került a vendég együttes, amely büntetőből szerzett vezetést. Mezgrani tört a 16-oson belülre, Deslandes rálépett a lábára, a játékvezető továbbot intetett, de a VAR jelzésére később visszanézte az esetet, majd megítélte a 11-est. A Honvéd három perc múlva akcióból is eredményes volt, ezzel nehéz helyzetbe került a Debrecen, amely addig sem nagyon tudott támadásokat vezetni, ötlettelenül játszott és gyakorlatilag nem volt kapura lövése. Büntetőből azonban csakhamar visszajött a mérkőzésbe, de nem sokáig örülhetett a szépítésnek, mert a ráadásban a Honvéd egy gyors kontrából visszaállította a kétgólos különbséget.

A hazaiaknál három csere történt a támadójáték erősítése érdekében: a második félidőt már az Ugrai, Tischler, Németh csatártrió kezdte. Nagyon gyorsan összejött az egyenlítés, előbb Ugrai tekert pazar gólt, majd Dzsudzsák vette be távolról Szappanos kapuját. Nem sokkal később már a hazaiaknál volt az előny Deslandes fejesével, majd Németh fejezett be egy pontos akciót.

Az első félidőben elképzelés nélkül, bátortalanul játszó Debrecen a másodikra nagyon feljavult, egy páratlanul hatékony negyedórában négy gólt szerezve gyűjtötte be a három pontot.

A Puskás Akadémia hazai pályán 2-1-re legyőzte a sereghajtó Újpestet. A felcsúti együttes így már hat bajnoki meccs óta veretlen és sorozatban öt győzelemnél jár, míg a fővárosi lila-fehérek három veretlenül megvívott összecsapás után kaptak ki ismét a bajnokságban.

Az első fél órában a vendégek voltak jobbak, a mezőnyjátékban is ellenfelük fölé nőttek és helyzetből is többet tudtak kialakítani. A szünet előtti hajrában feljavult a felcsútiak játéka, már nemcsak szabálytalanságokkal, hanem veszélyesebb támadójátékkal is felhívták magukra a figyelmet.

A gól nélküli első félidő és a szünet után nagy lendülettel kezdett bele a folytatásba a Puskás Akadémia, amely öt perc elteltével meg is szerezte a vezetést. Az előny birtokában a hazaiak átadták a kezdeményezés lehetőségét az Újpestnek, amely sorra dolgozta ki a helyzeteket, de a felcsúti kapuban Markek Tamás bravúros védésekkel akadályozta meg, hogy a lila-fehérek egyenlítsenek. Az utolsó percek eseménydúsan teltek, előbb ugyanis a ráadás első percében a hazaiak, majd az utolsó pillanatban a vendégek rúghattak tizenegyest, utóbbit hosszas videobírózás után ítélte meg a játékvezető. A büntetők közül mindkettőt értékesítették, így a három pont a felcsútiaknál maradt.

A Mezőkövesd 2-1-re nyert a vendég Paks ellen. A hazaiak így otthon továbbra is veretlenek a mostani szezonban, míg a Paks sorozatban az ötödik meccsén nem tudott nyerni, ezek közül négyet elvesztett.

Lendületesen kezdett mindkét csapat, itt is, ott is adódtak helyzetek, sőt, egy-egy kapufa is Calcan, illetve Ádám lövése után. A veszélyesebb lehetőségeket a hazaiak alakították ki, akik egy szögletet követően meg is szerezték a vezetést. A bekapott gól még aktívabbá tette a vendégeket, közelről és távolról is próbálkoztak bevenni Tordai kapuját, jó ideig azonban sikertelenül. Az első félidő végén aztán egy jól kijátszott támadásból Sajbán egyenlített, így döntetlenről indult a második játékrész.

A folytatásban változatlanul mindkét fél a támadásokra helyezte a hangsúlyt, s bár újabb gól sokáig nem esett, Ádám - egy remek szabadrúgásvariáció után - ismét a kapufát találta el. A nagy iram miatt a hajrára fáradni kezdett a Paks, a Mezőkövesd viszont bírta a tempót, s egy nagyszerű kiugratás végén Jurina ismét megszerezte a házigazdáknak a vezetést. Az utolsó percekben a vendégek mindent elkövettek az egyenlítésért, de a szervezetten védekező mezőkövesdiek az útjukat állták. A végén Jurina még kihagyott egy ziccert, de a Mezőkövesd így is otthon tartotta a három pontot.

Eredmények

Mezőkövesd Zsóry FC-Paksi FC 2-1

Debreceni VSC-Budapest Honvéd 5-3

Puskás Akadémia FC-Újpest FC 2-1

pénteken játszották:

MTK Budapest-Gyirmót FC Győr 0-3

vasárnap játsszák:

Kisvárda Master Good FC- Ferencvárosi TC 15.30

MOL Fehérvár FC-Zalaegerszeg 17.30

A tabella

1. Puskás Akadémia FC 11 8 1 2 18-11 25 pont

2. Kisvárda Master Good 11 7 2 2 20-10 23

3. Ferencváros 10 7 1 2 20- 9 22

4. Mezőkövesd Zsóry FC 12 5 3 4 17-20 18

5. MOL Fehérvár FC 11 4 5 2 13-11 17

6. Paksi FC 12 4 2 6 28-26 14

7. ZTE FC 11 4 2 5 17-25 14

8. Budapest Honvéd 12 4 1 7 21-25 13

9. Debreceni VSC 12 3 4 5 25-23 13

10. Gyirmót FC Győr 12 3 3 6 14-20 12

11. MTK Budapest 12 3 3 6 10-16 12

12. Újpest FC 12 1 5 6 14-21 8

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×