eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
A szerb Slobodan Nikic (b) és a német Julian Real a budapesti vízilabda Európa-bajnokság Szerbia - Németország mérkőzésén a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2014. július 15-én. A szerbek 12-7-re legyőzték a német csapatot.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Szerb pólóslegenda ül a Vasas kispadjára

Slobodan Nikic olimpiai, világ- és Európa-bajnokként ismeri az utat a siker felé.

A szerb Slobodan Nikic lett az A-Híd VasasPlaket férfi vízilabdacsapatának vezetőedzője.

Az angyalföldi klub pénteki közleménye szerint a 38 éves, játékosként olimpiai, világ- és Európa-bajnok pólósnak edzőként a Vasas lesz az első felnőtt csapata, amit irányíthat.

Nikic a Vasas vízilabdacsapatának első külföldi vezetőedzője, a klub viszont nem lesz számára teljesen új, ugyanis a 2019/20-as szezonban játékosként erősítette a csapatot, onnan vonult vissza. Korábban az OSC-ben és a Ferencvárosban is pólózott, 2016 óta él Budapesten, edzőként eddig az FTC utánpótlásában és a szerb U16-os válogatott mellett tevékenykedett.

A Vasas keretében jelenleg két olyan játékos - Branislav Mitrovic és Sava Randjelovic - szerepel, akikkel Nikic 2016-ban, Rióban olimpiai aranyérmet nyert.

"A Vasasban fejeztem be az aktív pályafutásomat, most pedig vezetőedzőként térek vissza, ami egy teljesen új kihívás számomra. Pontosan tudom, hova kerültem, ismerem a klub múltját, és azt is, hogy micsoda játékosok játszottak itt korábban. Mostantól mindent bele fogok adni, hogy ismét legyen egy nagy csapatunk" - fogalmazott a klub honlapján a vezetőedző.

Kiemelte, igyekszik előnyt kovácsolni abból, hogy még friss emlékei vannak aktív korából is.

"Alapvetően gyors vízilabdát szeretnék játszatni a Vasassal, ötvözve a magyar és a szerb iskolát" - nyilatkozta Nikic.

Elődjét, Vad Lajost október 12-én menesztették a vezetőedzői posztról.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×