eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál

„Kollektív áramszünet" érte a Bayern futballistáit

A Bayern München 1978 óta a legsúlyosabb vereségét szenvedte el szerda este, amikor a Német Kupa második fordulójában 5-0-ra kikapott a Borussia Mönchengladbachtól.

A Gladbach két perc után 1-0-ra, a 21. percre pedig 3-0-ra vezetett. A vége 5-0 lett, a minden találatban szerepet játszó svájci válogatott, Breel Embolo vezérletével.

„Teljesen meg vagyok döbbenve. Egyszerűen nem voltunk a pályán” – mondta az ARD-nak, a német közszolgálati csatornának Hasan Salihamidzic, a Bayern sportigazgatója és korábbi játékosa. – Egyszerűen mintha ott sem lettünk volna. Egyetlen párharcot sem nyertünk meg az egész első félidőben. Minden, ami elromolhat, az elromlott. Sőt, olyan volt, mint egy kollektív áramszünet.”

A Gladbach hat lövéséből öt gólt szerzett – döbbenetes, de a Bayern többet birtokolta a labdát és többet próbálkozott kapura lövéssel, ám sikertelenül.

A nyári edzőváltás, Julian Nagelsmann érkezése óta ez csak a második veresége a Bayernnek. (Az edző egyébként nem volt kint a mérkőzésen, miután pozitív koronavírus-tesztje után házi karanténban van.)

A mérkőzésen a pályaedzője, Dino Toppmöller – a híres edző, Klaus Toppmöller fia – dirigálta a Bayernt, sorozatban már a harmadik mérkőzésen.

Toppmöller – Nagelsmann-nal konzultálva – a 0-3-s első félidő után úgy döntött, sem személyi, sem taktikai változtatásokat nem hajt végre a félidőben.

„Nem akartunk semmit sem változtatni, mert az állás nem a rendszer kérdése volt, egyszerűen koromsötét napunk volt”

- mondta a sajtótájékoztatón.

A 0-5-ös meccs lezárt egy 85 mérkőzésből álló sorozatot, azokon mind szerzett gólt a Bayern. Az elődök legutóbb 43 éve, 1978-ban veszítettek ötgólos különbséggel meccset, amikor a Fortuna Düsseldorf 7-1-re legyőzte őket a Bundesligában.

A klubtörténet rekordveresége tétmérkőzésen továbbra is a Schalke 04 elleni hazai 7-0-s bajnoki vereség 1976-ban. A DFB-kupában (vagyis a Német Kupában) viszont még soha nem szenvedtek ilyen súlyos vereséget.

Bár a Gladbach - különösen otthon, Mönchengladbachban - a Bayern mumusának számít az utóbbi időben, azért is döbbenetes az eredmény, mert Adi Hütter együttese az előző nyolc meccséből négyet elveszített és a Bundesliga tabelláján csak a 12. helyen áll.

Címlapról ajánljuk
A határ a csillagos ég - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben
Új EU-frakció

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Kritikus nap a mai az orosz-ukrán háborúban, Zelenszkij komoly kérést küldött a nagyhatalmaknak

Kritikus nap a mai az orosz-ukrán háborúban, Zelenszkij komoly kérést küldött a nagyhatalmaknak

Megkezdődött az előrehozott francia nemzetgyűlési választás első fordulója vasárnap, amely az orosz-ukrán háború nyugati támogatása szempontjából is kritikus fontosságú a francia szélsőjobb várható győzelme tükrében. Közben szombaton napközben hét halálos áldozattal járó orosz rakétatámadások érték az ukrajnai zaporizzsjai térségben Vilnianszk városát, többek között a főteret is, amely láttán Volodimir Zelenszkij ukrán elnök ismét azt szorgalmazta, hogy a nagyhatalmak küldjenek hatékony légvédelmi rendszereket és hosszú hatótávolságú rakétákat. Vasárnap reggel az orosz védelmi minisztérium arról számolt be, hogy 36 ukrán drónt fogott el az éjjel. Vasárnapi hírfolyamunk a konfliktusról alább olvasható.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×