eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Pierre Gasly, az AlphaTauri francia versenyzője a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Olasz Nagydíjának első szabadedzésén a monzai versenypályán 2020. szeptember 4-én. A futamot szeptember 6-án rendezik.
Nyitókép: MTI/EPA/Reuters/Jenifer Lorenzini

Az Alpha Tauri bejelentése után még öt ülés sorsa bizonytalan a Forma–1-ben

A Haasnál és a Williamsnél is van még bizonytalanság.

A jövő évi szezonban is a francia Pierre Gasly és a japán Cunoda Juki lesz az Alpha Tauri Forma-1-es csapat két versenyzője. A Red Bull-tulajdonban álló istálló kedden jelentette be, hogy nem változtat az idei összeállításon.

Franz Tost csapatfőnök kiemelte: látja, hogy a két pilóta között pozitív a kapcsolat, és ez hatékony a csapat szempontjából.

Gasly tavaly megnyerte az Olasz Nagydíjat Monzában, a most vasárnapi Holland GP-n pedig negyedik lett. Az újonc Cunoda már első F1-es futamán, a Bahreini Nagydíjon pontokat szerzett kilencedik helyével.

Az idei sorozatban 13 futam után Gasly a nyolcadik, Cunoda a 13., míg a csapatok versenyében az Alpha Tauri a hatodik.

Öt versenyző kiléte még kérdéses a 2022-es idényre

Kedden délelőtt jelentették be, hogy George Russell a Mercedes pilótája lesz 2022-től. A szezon végén távozik a finn Valtteri Bottas, aki az Alfa Romeónál folytatja pályafutását, azt viszont még nem tudni, hogy az ő társa ki lesz.

A Haas egyelőre nem jelentette be jövő évi versenyzőpárosát, de úgy tűnik, a legendás hétszeres világbajnok Michael Schumacher fia, Mick, valamint az orosz Nyikita Mazepin 2022-ben is bizalmat kap.

A Williamsnél még szintén kérdéses, hogy kik vezetik majd a versenyautókat, Russell a Mercedeshez igazol, a kanadai Nicholas Latifi sorsa pedig egyelőre bizonytalan.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×